back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Καφούνης: Ικανοποίηση για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Θετική χαρακτήρισε ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών την παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων προκειμένου να ενισχύσει με ένα πακέτο μέτρων επιχειρήσεις και εργαζόμενους καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν πολλές από αυτές και να χαθούν θέσεις εργασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο κ. Καφούνης τόνισε πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο το οποίο δεν ξεχνάει κανέναν κλάδο και το κυριότερο -όπως είπε- έχει φτιαχτεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς και για αυτό και έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καφούνης όλα θα εξαρτηθούν ωστόσο από την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων: «τα πλάνα είναι ώριμα για την υλοποίηση τους εντός 6μήνου και μόλις ανοίξουν τα καταστήματα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες».

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε πως ναι μεν τα μέτρα στρέφονται στην στήριξη των πληττόμενων ομάδων ωστόσο απαιτούνται επιπρόσθετες στοχευμένες και γενναίες δράσεις: «είναι σωστή η μείωση 40% του ενοικίου που υπήρχε και στο πρώτο κύμα αλλά πλέον πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο. Επίσης πρέπει να υπάρξει ρύθμιση με τις μεταχρονολογημένες επιταγές και με το βουνό των χρεών που μεταφέρονται», τόνισε.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα επιδότησης των 100.000 θέσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Καφούνης είπε πως σε αυτή τη φάση είναι προτιμότερη η επιδότηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι και εφόσον επανέλθει η κανονικότητα κοιτάμε και τις νέες θέσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αποκάλυψε πως έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και η πρόταση δημιουργίας ενός νέου προϊόντος από τις τράπεζες για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250.000 ευρώ και πρόσθεσε: «είναι ανάγκη το πρόγραμμα να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα επιδόματα να καταβληθούν στην ώρα τους και να είναι προσανατολισμένα στο μη μισθολογικό κόστος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα