back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θεσσαλονίκη λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί 4.396 κρούσματα, ενώ σήμερα έφτασαν τα 828. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι «σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει κι ένας ασθενής».

Πολύ κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Πραγματικά δίνουμε μάχη, ανοίγουμε συνέχεια ΜΕΘ, τις τελευταίες 10-15 μέρες χρειαστήκαμε τουλάχιστον 95 κρεβάτια, τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 50 νεκρούς σε όλη τη χώρα και τρεις χιλιάδες 316 νέα κρούσματα εκ των οποίων 756 στην Αττική. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 310.

Στην παραδοχή ότι υπήρξε εφησυχασμός μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και από την κυβέρνηση, προέβη ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πορεία της πανδημίας. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει Χριστουγέννων. «Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες που επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι όπως εορτάστηκε τελικά η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά . Επίσης αναφέρθηκε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών και σε άλλες πόλεις. Τάχθηκε κατά των μαζικών τεστ στα σχολεία, ωστόσο προανήγγειλε ότι θα γίνουν από την μεθεπόμενη εβδομάδα στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, για να φανεί αν και πότε τελικά πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών. «Κλείνω με την πρόταση του κ. Τσίπρα για οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν και για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και όποιος παρανομήσει θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου, σημείωσε ο κ Μητσοτάκης.

Ευθείες βολές στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι αντί μέτρων πρόληψης σχεδιάζει μέτρα στρατιωτικού τύπου, εκτόξευσε στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάθε μέρα αναιρεί τα μέτρα που έλαβε την προηγούμενη, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι συνέχεια επιρρίπτει την ευθύνη στην επιστημονική κοινότητα. «Έχετε δυσανεξία στην κριτική και το μόνο που κάνετε είναι να αντιπαλεύετε την αντιπολίτευση», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για Υπουργό Υγείας την καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

«Δεν είναι λύση το lockdown φυσαρμόνικα», επισήμανε στη δευτερολογία της, η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε και τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι θέση μας είναι το αυτονόητο , ότι δηλαδή φέτος ο εορτασμός πρέπει να γίνει σεμνά και μετρημένα, γιατί προέχει η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια υγεία.

«Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας από αυτά που υπάρχουν σε μια σειρά χώρους όπου η κυβέρνηση έχει την ευθύνη», τόνισε ο Δημήτρης Κουστούμπας λέγοντας ότι το κάνετε για να ενοχοποιήσετε τον λαό και νεολαία.

Να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται σε απλή κλίνη ΜΕΘ COVID του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. «Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος», τονίζουν οι θεράποντες γιατροί. Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Καλή ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στα σημαντικά του καθήκοντα, ευχήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Αναστάσιο.

Απαγορεύεται από αύριο Παρασκευή η κυκλοφορία στην επικράτεια, 9 το βράδυ με 5 το πρωί. Θα εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία, λόγους υγείας και συνοδεία κατοικίδιων. Από Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 8.30 το βράδυ.

Δραματική λόγω κορονοιού είναι η κατάσταση στην Ευρώπη. Στην Ιταλία, 636 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορονοϊό, και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αυστηρά μέτρα. Σε νέο υψηλό οι κατειλημμένες ΜΕΘ στη Γερμανία, όπου 193.186 νοσηλεύονται σε εντατικής θεραπείας.

ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμη ένας σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19. Ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, που μετέχει στη νομική ομάδα που έχει αναλάβει να καταθέσει προσφυγές σε πολλές Πολιτείες, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Αθλητικά

Την 5η του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν πριν από λίγο της Άλμπα Βερολίνου με 75-71.

Αύριο ο Παναθηναϊκός για την ίδια διοργάνωση, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την τουρκική Εφές.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα