back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 92 προσαγωγές της αστυνομίας σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Οι προσαχθέντες διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση της πορείας για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, ενώ επιχείρησαν να καταλάβουν και την Πρυτανεία.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει, όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου, αλλά και όπως δεν γιορτάστηκε το Πάσχα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Το απόγευμα ο κ. Χρυσοχοίδης επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Τους επισήμανε ότι δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, αλλά θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Λουκέτο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά και το πράσινο φως της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, λόγω της μεγάλης μετακίνησης από γονείς και συγγενείς των περίπου 650.000 μαθητών της χώρας.

Τρεις χιλιάδες 38 κρούσματα εκ των οποίων 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 336 ασθενείς.

Σε εφαρμογή εως τις 5 το πρωί ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία με την αποστολή sms.

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε απόψε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, ενώ επέβαλε πρόστιμα σε εννέα άτομα στην ίδια περιοχή, για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Στην Ιταλία, είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων που άγγιξαν τις 50 χιλιάδες, ενώ 550 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Επέκταση περιοριστικών μέτρων όπως κλείσιμο του λιανικού εμπορίου και των σχολείων, σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση μετά την αύξηση των μολύνσεων.

Αντιθέτως στη Γαλλία, οι νέες μολύνσεις και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν απότομα κατά το δεύτερο καθολικό lockdown. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας σήμερα ανακοινώθηκαν 23.794 κρούσματα κοντά κατά 10 χιλιάδες λιγότερα από την περασμένη Πέμπτη. Ο αριθμός των νέων ασθενών που έχρηζαν νοσηλείας μειώθηκε σε 24 από 737 την Πέμπτη.

Αλλαγές στις ειδικές άδειες, ενίσχυση της τηλεργασίας ακόμα και μετάθεση του υπολοίπου αδείας των εργαζομένων για το επόμενο έτος, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να προσαρμοστεί η αγορά εργασίας σε ενδεχόμενα νέα μέρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός λόγω της ανακάλυψης του εμβολίου, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοιού. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι δωρεάν για όλους.

Το νοσοκομείο Σωτηρία, επισκέφθηκαν σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξαν πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή και πως μόνο 25 κρεβάτια της ΜΕΘ από τα 50 που δώρισε η Βουλή μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς.

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει και έναν κωδικό, ο οποίος θα σκανάρετε και η πληρωμή θα γίνεται εύκολα μέσω mobile banking, έτσι θα αποφεύγετε η επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Ενισχύει ο δήμος Αθηναίων τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». «Ενισχύουμε την ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.athina984.gr.

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Μόντρεαλ, στην έδρα της γαλλικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft, με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλι να κάνουν λόγο για «πιθανή» κατάσταση ομηρείας. Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε μέσω του Twitter την επιχείρηση ζητώντας από τον κόσμο «να αποφεύγει την περιοχή.

Την ήττα γνώρισε πριν λίγο ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ για την Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον αθλητικό μας συντάκτη Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής προβλέπονται για αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα