back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έφοδος της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο – Πάνω από 60 προσαγωγές

Διαβάστε επίσης

Έφοδο στον προαύλιο χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου πραγματοποίησε η αστυνομία, έπειτα από κατάληψη που έκαναν από χθες περίπου 70 άτομα και τα οποία προσήγαγαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την έφοδο από πλαϊνή είσοδο επί της οδού Τοσίτσα και, αφού έδωσαν εντολή να καθίσουν όλα τα άτομα κάτω, πέρασαν σε κάθε ένα χειροπέδες. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στις κλούβες και οι προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν τις 68 -ενδέχεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η κατάληψη έγινε στο πλαίσιο της επερχόμενης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, έπειτα από την απαγόρευση που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την πορεία της Τρίτης.

Επί της οδού Στουρνάρη, μάλιστα, σε πλαϊνή είσοδο, είχε αναρτηθεί και πανό το οποίο έγραφε “Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία”.

Όπως ανέφεραν τα άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη σε κείμενο τους σε ιστοσελίδα “αντιπληροφόρησης”, κράτησαν το Πολυτεχνείο “ανοιχτό για να πραγματοποιηθεί το τριήμερο και οι εκδηλώσεις καθώς και η πορεία της 17 Νοέμβρη παρά το γεγονός ότι το κράτος τα έχει κρίνει παράνομα”.

Στη διάρκεια της κατάληψης, 6 άτομα εκτός του χώρου του Πολυτεχνείου προσέγγισαν το σημείο επί της Πατησίων για να αφήσουν τρόφιμα και νερά, ωστόσο η αστυνομία τα προσήγαγε και τα 6.

Μέχρι και αυτήν την ώρα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο υπάρχουν πολλές διμοιρίες της αστυνομίας, καθώς επίσης και κλούβες.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα