back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οnline το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών που απευθύνονται σε παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία αλλά και σε γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία, το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, πραγματοποιείται online από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου 2020.

Η Καλλιόπη Χαραλάμπους, Διευθύντρια του 3ου Παιδικού κι Εφηβικού Διεθνούς
Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας μίλησε στην εκπομπή «Βόλτα» και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου μεταξύ άλλων τόνισε: «ξεκινάμε με προβολές για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Φεστιβάλ, το οποίο έχουμε προσαρμόσει στις νέες συνθήκες κι ανυπομονούμε να “συναντήσουμε” μικρούς και μεγάλους»

«Ο παιδικός παγκόσμιος κινηματογράφος έχει ενδιαφέρον υλικό», είπε η διευθύντρια του Φεστιβάλ. Όπως επεσήμανε «μπορεί να απευθυνθεί σε παιδιά που τους απασχολούν ζητήματα της καθημερινότητάς τους, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τον αθλητισμό ή με μεγάλα γεγονότα του 20ου αιώνα, όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πτώση τείχους του Βερολίνου, τα οποία μπορούν να σταθούν αφορμή για να ανοίξει ένας ωραίος διάλογος».

Κλείνοντας η κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε ότι είναι  ένα μέρος του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει 31 ταινίες μικρού μήκους, θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Για πληροφορίες αλλά το και αναλυτικό πρόγραμμα http://www.athicff.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα