back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξαναζεσταμένες και άνοστες οι θεωρίες για νέες κόντρες Θεοδωρικάκου – Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι κλειστά λόγω της πανδημίας. Πολλοί γονείς παιδιών που είναι μαθητές του γυμνασίου είναι ταυτόχρονα και δημόσιοι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υπηρεσίες τους καθώς τα ανήλικα παιδιά τους δεν πρέπει, εκ του νόμου, να μένουν μόνα στο σπίτι.

Σήμερα λοιπόν το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη δυνατότητα των γονιών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν λόγω covid-19 στο σχολείο (είτε πηγαίνουν γυμνάσιο είτε γιατί έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων) να εργάζονται είτε από το σπίτι τους (τηλεργασία) είτε να παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού.

Το κύριο σώμα, ωστόσο, της εγκυκλίου ρύθμιζε θέματα λειτουργίας του δημοσίου, της παρουσίας μόνο αναγκαίου προσωπικού, της απουσίας ευπαθών ομάδων, της υποχρεωτικής εργασίας εξ αποστάσεως καθώς και ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ εκδόθηκε γύρω στις 4.42 μμ. με την προοπτική ότι είναι Παρασκευή και έπρεπε να δοθούν διευκρινίσεις πριν από τη Δευτέρα καθώς Σάββατο και Κυριακή θεωρούνται αργίες.

Θα πείτε γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Μα γιατί διαβάσαμε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε εσπευσμένα γιατί ο Θεοδωρικάκος ήθελε να προλάβει τις ανακοινώσεις της Κεραμέως για το κλείσιμο των δημοτικών.  Και συνεχίζει ότι είδε την εγκύκλιο η υπουργός Παιδείας και εκνευρίστηκε και για το λόγο αυτό δεν βγήκε να κάνει ανακοινώσεις.

Είμαστε σοβαροί;

Να κάνει ανακοινώσεις η υπουργός Παιδείας για το πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο; Σε ποια χώρα και σε ποια κυβέρνηση μπορεί να γίνει τέτοια… εισπήδηση; Πώς μπορεί ένας υπουργός να δώσει διευκρινίσεις για θέματα αρμοδιότητας άλλου;  Η εγκύκλιος Θεοδωρικάκου αφορούσε αυστηρά το πώς θα δουλέψει το δημόσιο όχι αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Γι’ αυτό θα κάνει δηλώσεις το Σάββατο η Κεραμέως που είναι αρμόδια υπουργός.

Αλλά φαίνεται ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Και αντί να κάνουν αντιπολίτευση για θέματα ουσίας για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης να πάρει έγκαιρα τα σωστά μέτρα ή γιατί- όπως όλα δείχνουν- αυτή τη φορά κινούνται χωρίς σχέδιο, ψάχνουν να βρουν διαφωνίες εκεί που δεν υπάρχουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα