12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αιθιοπία: Ρουκέτες έπληξαν την πολιτεία Αμχάρα – Αναφορές για θύματα

Διαβάστε επίσης

Δύο αεροδρόμια στην πολιτεία Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με τη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων, επλήγησαν από ρουκέτες αργά χθες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα πλήγματα στις αυτονομιστικές αρχές του Τιγκρέ.

Μια από τις ρουκέτες έπληξε το αεροδρόμιο στην Γκοντάρ και το κατέστρεψε μερικώς αργά χθες, δήλωσε ο Αγουόκε Γούρκου, εκπρόσωπος της ζώνης της Γκοντάρ, ενώ μια δεύτερη που εκτοξεύθηκε την ίδια στιγμή έπληξε σημείο μόλις έξω από το αεροδρόμιο στη Μπαχίρ Νταρ.

Γιατρός της Γκοντάρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, όλοι στρατιώτες. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διαθέσιμος απολογισμός για την Μπαχίρ Νταρ.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκρέ (TPLF), που κυβερνά στην επαρχία αυτή.

«Η χούντα του TPLF χρησιμοποιεί τα τελευταία από τα όπλα της στο οπλοστάσιό της», ανέφερε η κυβερνητική ομάδα διαχείρισης κρίσεων σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο πρόεδρος του Τιγκρέ Ντεμπρετσιόν Γκεμπρεμάικλ δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν γνωρίζει για τις εκτοξεύσεις των ρουκετών, αλλά σημείωσε ότι ότι οι αρχηγοί του TPLF θεωρούν «κάθε αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται για επιθέσεις κατά του Τιγκρέ νόμιμο στόχο».

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αφότου ο πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων την 4η Νοέμβριου, αφού τα κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και άλλοι οργανισμοί ανησυχούν ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους της μαύρης ηπείρου και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα