back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.947 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 790.503, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 107 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 12.485 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Ρωσία: Οι αρχές κατέγραψαν 22.572 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κατά 22.572 στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό σε όλη τη χώρα να φθάνει τα 1.925.825.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 352 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον επίσημο απολογισμό νεκρών να φθάνει τους 33.186.

Στη Μόσχα, καταγράφηκαν 6.271 νέα κρούσματα.

Τσεχία: Περαιτέρω μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσαν οι αρχές

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων λόγω της COVID-19 σε σχέση με τα υψηλά ημερήσια νούμερα στις αρχές Νοεμβρίου, αν και η χώρα παραμένει η χειρότερο πληγείσα στην Ευρώπη κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, χθες καταγράφηκαν 4.199 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά περισσότερο από 3.500 από την ίδια ημέρα μία εβδομάδα νωρίτερα, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων, με 132 νέους θανάτους, που περιλαμβάνουν και τις αναθεωρήσεις στα στοιχεία προηγούμενων ημερών.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων από την αρχή της πανδημίας είναι τώρα 458.229. Ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 6.058.

Η Τσεχία, όπως πολλές άλλες χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη σχετικά καλά αλλά έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα κατά το δεύτερο κύμα. Παρά τη τωρινή μείωση στα κρούσματα, η χώρα συνεχίζει να έχει τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό θανάτων στην Ευρώπη στους 26,7 ανά 100.000.

Οι αρχές της χώρας έχουν κλείσει τα σχολεία, τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια. Ισχύουν επίσης περιορισμοί στις συναθροίσεις και νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν επίσης μείωση στον αριθμό των ασθενών με COVID στα νοσοκομεία στους 7.200 καθώς επιβραδύνεται η αύξηση στα κρούσματα. Ωστόσο οι αρχές λένε ότι οι αριθμοί των ασθενών μπορεί να παραμείνουν σχετικά υψηλοί για κάποιο διάστημα λόγω της καθυστέρησης μεταξύ των θετικών τεστ και της επιδείνωσης των συμπτωμάτων όσων έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό.

Ιράν: Αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 459 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στο Ιράν αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατά 12.543, αριθμός ρεκόρ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 762.068, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 459 άνθρωποι πέθαναν κατά το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην περισσότερο πληγείσα αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής σε 41.493.

Ινδία: Πάνω από 41.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού – Σχεδόν 450 θάνατοι

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 41.100 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 8.814.579, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 447 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 129.635 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τα αποκαλούμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 479.216, παραμένουν κάτω από το όριο των 500.000, κάτι που συνέβη την Τετάρτη για πρώτη φορά έπειτα από μήνες. Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν έχουν στο μεταξύ ξεπεράσει τα 8,2 εκατομμύρια, πάντα κατά τα στοιχεία της κυβέρνησης της γιγαντιαίας ασιατικής χώρας.

Η γιορτή του φωτός, ή Ντιουάλι, χθες και σήμερα προκαλούσε έντονη ανησυχία στις αρχές, που φοβούνται ότι επίκειται νέα έξαρση των μολύνσεων. Παρά τις αυστηρές συστάσεις των αρχών, οι αγορές ειδικά στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί ήταν γεμάτες κόσμο που έκανε αγορές ενόψει της σημαντικής για τους Ινδουιστές γιορτής την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν επιδείνωσαν το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη μεγαλούπολη.

Βραζιλία: 38.307 κρούσματα του νέου κορονοϊού – 921 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 38.307 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 921 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 165.658 νεκρούς επί συνόλου 5.848.959 κρουσμάτων ως εδώ.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στον πλανήτη, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Μεξικό: Ξεπεράστηκε το όριο του 1 εκατ. κρουσμάτων του νέου κορονοϊού – Πάνω από 98.000 νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.860 κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ παράλληλα 635 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 98.259 νεκρούς επί συνόλου 1.003.253 μολύνσεων.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, πιθανόν ακόμη και 50.000 επιπλέον, από τα επισήμως καταγεγραμμένα.

Κίνα: 13 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο δεκατρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 18 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Όλα τα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», διευκρίνισε το υπουργείο. Το Πεκίνο χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο όταν αναφέρεται σε μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό που εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων μειώθηκε σε 6, από 10 την προηγουμένη. Επρόκειτο για «εισαγόμενες» περιπτώσεις, ανέφερε το υπουργείο.

16 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από νοσοκομεία. Νοσηλεύονται 385 άνθρωποι με την COVID-19, τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.338 μολύνσεων.

Νότια Κορέα: 208 κρούσματα του νέου κορονοϊού —τριψήφια αύξηση για 8η συναπτή ημέρα— ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 208 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο, όγδοη συναπτή ημέρα τριψήφιας αύξησης των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA).

Παράλληλα, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας της COVID-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (205), είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στη χώρα αυτή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ως προς την κατανομή των κρουσμάτων, τα 176 οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 32 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη νοτιοκορεατική επικράτεια από το εξωτερικό. Σχεδόν το 70% των κρουσμάτων εντοπίζεται στην πρωτεύουσα Σεούλ και την πυκνοκατοικημένη επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει.

Χθες Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας, ο Μουν Τζε-ιν, ζήτησε από τις αρχές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να αυξήσουν το επίπεδο της επίγνωσής τους για την εξάπλωση της πανδημίας και να επιβάλλουν αυστηρότερα τη συμμόρφωση προς τις υγειονομικές συστάσεις, ιδίως την υποχρεωτική χρήση μασκών και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας άρχισαν την Παρασκευή να επιβάλλουν σε όσους δεν φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους πρόστιμα στην προσπάθειά τους να φρενάρουν την εξάπλωση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της ανατολικής Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 493 νεκρούς επί συνόλου 28.546 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της KDCA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα