back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένα eco smart car απέκτησε το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Διαβάστε επίσης

Ένα Οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έξυπνης τεχνολογίας, προμηθεύτηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών του αναγκών. Παράλληλα τοποθετήθηκαν και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής είναι η χρήση της ηλεκτροκίνησης, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας «πράσινης» εποχής για την Αττική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στο Πάρκο, όπου παραδόθηκε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο φορέα Διαχείρισης.

Το eco car

Το eco car είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δυνατότητα χρήσης εντός του αστικού δημόσιου χώρου είτε αυτός αφορά το οδικό δίκτυο είτε το οριοθετημένο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου. Διαθέτει εξοπλισμό της πιο σύγχρονης τεχνολογίας -GPS, USB, SD CARD, MP5- στις ελάχιστες διαστάσεις που μπορεί να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο. Έχει αυτονομία έως
300χλμ με 1€/100χλμ κατανάλωση.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για μία πράξη υψηλού συμβολισμού, επισημαίνοντας ότι: «Ως Περιφέρεια Αττικής παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλουμε να συνδράμουμε έμπρακτα την εθνική μάχη για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνουμε και μία άλλη «μάχη», να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική, περνώντας σε μία νέα «πράσινη» εποχή. Στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και παράλληλα με την προώθηση της ανακύκλωσης, είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία είναι το μέλλον μας και αποτελεί βασικό συστατικό για να γίνει η Αττική μια από τις πιο σύγχρονες και καθαρές Περιφέρειες, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μία από αυτές είναι και η προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση, η λεγόμενη «καθαρή» ενέργεια. Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας αλλά σήμερα από εδώ το Πάρκο Τρίτση δείχνουμε ότι τις δεσμεύσεις μας τις τηρούμε. Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι στο νέο μας αυτοκίνητο να έχει καλές, «πράσινες» διαδρομές».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα