back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος εξοπλισμός καθαριότητας στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Με νέο καινοτόμο εξοπλισμό ενισχύεται ο τομέας Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του νευραλγικού αυτού τομέα.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή προμηθεύτηκε τρεις νέες μικρές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, καθώς είναι εύκολες στη διαχείριση, με μηδενικούς ρύπους, αθόρυβη λειτουργία και με δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης ανέφερε, ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής της υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Τα νέα σάρωθρα, τα οποία χρησιμοποιούν ήδη οι οδοκαθαριστές σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, είναι εξαιρετικά αποδοτικά, συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη» υπογράμμισε.

«Επενδύουμε σε σύγχρονες μεθόδους για την καθαριότητα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό για να είναι πιο αποδοτική η δουλειά τους.
Η προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό Πειραιά στο κέντρο και στις γειτονιές συνεχίζεται καθημερινά».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Ρέππας, τόνισε: «Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο καινοτόμο εξοπλισμό, όπως είναι οι τρεις ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή.

Η ηλεκτρική, αυτοκινούμενη σκούπα έχει κάδο χωρητικότητας 240 λίτρων, ταχύτητα έως 6χλμ/ώρα – που καθορίζεται από τον χειριστή – και δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα.

Η χρήση τους βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, καθώς ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων γίνεται ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και αποτελεσματικότερος, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τον οδοκαθαρισμό.
Δεν έχει αλλάξει μόνο ο τρόπος που καθαρίζουμε την πόλη, έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η υπηρεσία μας. Από την ανανέωση και την ενίσχυση του εξοπλισμού μας μέχρι την καθημερινή παρουσία μας, σε όλη την πόλη»!

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα