back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οδικός χάρτης για την αναστολή συμβάσεων – Ημερομηνίες και κλάδοι

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για το Νοέμβριο, ενώ η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, θα γίνει -κατά περίπτωση, ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης της- σταδιακά έως το τέλος του έτους.

Ειδικά για τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή το Νοέμβριο, το ανώτερο ποσό της ειδικής αποζημίωσης έχει καθοριστεί στα 800 ευρώ αντί των 534 που ίσχυε τους προηγούμενους μήνες.

Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ημερήσιο ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες έναρξης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων είναι διαφορετικές, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην έκδοση ειδικών οδηγιών προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, σχετικά με την υποβολή δηλώσεων αναστολής σύμβασης.

Οι οδηγίες, αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή όσο και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα