back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όσα πρέπει να ξέρετε για την άδεια ειδικού σκοπού

Διαβάστε επίσης

Εναλλακτική χρήση ημερών απουσίας από την εργασία, προκειμένου να συμπληρωθεί η άδεια ειδικού σκοπού, προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα για την διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το τρέχον έτος, μπορούν κατά την τέταρτη μέρα του 4ημέρου σχήματος της άδειας ειδικού σκοπού, να δηλώσουν οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες.

Οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου. Τα σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζόμενου, κατά το διάστημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της σχολικής ή μονάδας φροντίδας του παιδιού.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα