back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απέδρασε από την Κροατία η Πορτογαλία – Εξάρα της Ισπανίας επί της Γερμανίας

Διαβάστε επίσης

Η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Κροατίας ενώ η Ισπανία διέλυσε 6-0 τη Γερμανία για την τελευταία αγωνιστική του Nations League και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου της.

Με τον Ρουμπέν Σεμέδο να αγωνίζεται βασικός και να μοιράζει μία ασίστ, η Πορτογαλία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Κροατίας.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29ο λεπτό με τον Κόβασιτς αλλά οι Πορτογάλοι έφεραν το ματς στα ίσα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 52ο λεπτό, ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε, με τον Σεμέδο να παίρνει το ριμπάουντ και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ρουμπέν Ντίας για το 1-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σάντος έκανε την ανατροπή με τον Ζοαό Φέλιξ (1-2), αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Κόβασιτς.

Ο Μπερνάντο Σίλβα έχασε τρομερή ευκαιρία στο 79ο λεπτό, αλλά η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντίας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Ισπανία – Γερμανία 6-0

Μία εντυπωσιακή Ισπανία διέσυρε τη Γερμανία (6-0) στην τελευταία αγωνιστική του Nations League και πήρε πανηγυρικά την πρωτιά του ομίλου.

Με τον 20χρονο Φεράν Τόρες να… οργιάζει και να πετυχαίνει χατ-τρικ, οι «φούριας ρόχας» έκαναν ό,τι ήθελαν τη Γερμανία και πήραν το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα των Γερμανών από το μακρινό 1954 (8-3 από την Ουγγαρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο).

Γαλλία – Σουηδία 4-2

Παρότι είχε «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου, η Γαλλία έκανε την ανατροπή κόντρα στη Σουηδία (4-2) και την έστειλε στην 2η κατηγορία του Nations League.

Μόλις στο 4ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Κλάεσον, αλλά ο Ζιρού απάντησε άμεσα, κάνοντας το 1-1 στο 16ο λεπτό. Οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τουράμ να δίνει στον Παβάρ κι αυτός να κάνει το 2-1 στο 35ο λεπτό.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ζιρού στο 53ο λεπτό, με τους Σουηδούς να μειώνουν στο 88ο λεπτό με τον Κουεσόν. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κομάν έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε σε κενό τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0

Η Κύπρος γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα από το Μαυροβούνιο (4-0), έμεινε στην τελευταία θέση και θα δώσει μπαράζ για την παραμονή της στη 3η κατηγορία του Nations League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

League A:

Γαλλία – Σουηδία 4-2
Ισπανία – Γερμανία 6-0
Κροατία – Πορτογαλία 2-3

League C:

Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 0-0
Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0

League D:

Ανδόρα – Λετονία 0-5
Γιβραλτάρ – Λιχτενστάιν 1-1
Μάλτα – Νησιά Φερόε 1-1

Απόστολος Βαξεβανέλληςε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα