back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμό και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα προκαλεί στην κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Στο τραπέζι νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας, αλλά και αυστηρότερο lockdown στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ στο “κόκκινο” είναι και άλλες περιοχές όπως Πέλλα, Γρεβενά, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Έβρος.

Σε 480, αριθμό ρεκόρ, ανέρχονται πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 60 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – στους 1288 συνολικά. Ασφυκτικές οι πιέσεις στο σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη – στη συμπρωτεύουσα 20 νοσηλεύτριες από Κρήτη, Κομοτηνή και Άργος προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, και ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Αναστάσιος Κυριακίδης.

Το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού όταν φθάσει το εμβόλιο, ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι 1.018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός. Το εμβόλιο θα γίνεται δωρεάν και σε εθελοντική βάση, στα κέντρα που θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια, με ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή sms. “Η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ, συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν είναι καν διαθέσιμο”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακά σόου” και “παιγνίδι με την αγωνία των πολιτών”.

Στο “μέτωπο” των εμβολίων, αποτελεσματικότητα κατά 95% του εμβολίου τους ανακοίνωσαν οι Pfizer και BionNTech. Πιθανή η έγκριση του εμβολίου από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές από τα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Ουγούρ Σαχίν. Τον στρατό κινητοποιεί η Ελβετία προκειμένου να ενισχύσει τα νοσοκομεία – 84 οι θάνατοι σήμερα στη χώρα, στα όρια της χωρητικότητάς τους οι ΜΕΘ – 753 θάνατοι και 34.283 νέα κρούσματα σήμερα στην Ιταλία, για κατάσταση “κατάρρευσης” κάνουν λόγοι γιατροί της χώρας. Πάνω από 400 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία, αλλά εκ νέου πτώση του αριθμού των ασθενών σε ΜΕΘ. Στη Γερμανία, με ευρεία πλειοψηφία και στα δύο Σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε η μεταρρύθμιση που ενισχύει την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ισχυρές αντιδράσεις, με χιλιάδες αρνητές της πανδημίας να διαδηλώνουν όλη τη μέρα στο Βερολίνο, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια. Κλείνουν τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Τον “οδικό χάρτη” της σταδιακής άρσης του lockdown έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Προς τα τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου, αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα, στόχος είναι να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι όμως κέντρα διασκέδασης και μπαρ.

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τη Λάρισα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη άρνηση, έστω και στο και πέντε, για ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Την παραίτηση της αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” που χρησιμοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία, κατά τη χθεσινή επέτειο του Πολυτεχνείου. “Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό. Υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής Αρχής”, τονίζει ο κ. Μπακογιάννης, αναφέροντας ότι η κ. Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Προβλήματα και καθυστερήσεις στη σημερινή πρεμιέρα τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Για “μεμονωμένα προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου” κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Παιδείας. “Εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας”, τονίζει η εταιρεία Cisco. “Το φιάσκο συνεχίζεται”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας, κατά την έναρξη της διαδικτυακής 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ότι εάν δεν ανταποκριθεί στη προτροπή για διάλογο με καλή πίστη, τότε θα είναι αναπόφευκτο για την ΕΕ να λάβει μέτρα. Αιχμές και προς τη στάση του ΝΑΤΟ: “οι σύμμαχοι δεν μπορούν να συνεργάζονται με ομάδες τζιχαντιστών. Δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν τις αξίες του ΝΑΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί επέλεξαν εκ νέου σήμερα τη Νάνσι Πελόζι, ηλικίας 80 ετών, για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου θα διατηρήσουν, με μικρή διαφορά, την πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Στο 0-0 μέχρι στιγμής ο αγώνας της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου στη Ριζούπολη με τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στην τρίτη κατηγορία του Nations League.

Καιρός

Βροχές, αύριο στη χώρα. Εντονότερα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, με καταιγίδες, πιθανότατα χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Στην Αττική αύριο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένιση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα