back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

“Μαύρη Πέμπτη”, με νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, που έφτασαν στους 499, μια ανάσα δηλαδή πριν από το ψυχολογικό όριο των 500 – πάλι ξεπερνούν τις 3.000 τα κρούσματα, έφτασαν σήμερα τα 3.227 – 774 απ’ αυτά στη Θεσσαλονίκλη, 646 στην Αττική – τριψήφιοι αριθμοί σε Σέρρες, Λάρισα, Πέλλα, Δράμα, Ημαθία, Μαγνησία και Πιερία – 59 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, που έφτασαν συνολικά τους 1.347. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη, ενώ το 81,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την αδελφική συμπαράσταση και τις θερμές ευχές του, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με μήνυμα που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα κορονοϊού στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον “Ευαγγελισμό”.

Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει σχέδιο ακόμα και για διακομιδή ασθενών από τη Θεσσαλονίκη και προς την Αθήνα.Συνεχίζεται η εθελοντική παροχή υπηρεσιών στη συμπρωτεύουσα – άλλοι 23 νοσηλευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη.

Η επιδημιολογική επιβάρυνση της Β. Ελλάδας φέρνει επιπλέον μέτρα. Από αύριο, στις 6:00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test και θα εισέρχονται μόνον όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί. Τέλος, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας. “Χθες ο κ. Πέτσας ανακοίνωνε πώς θα αρθεί σταδιακά το lockdown και μιλούσε για θετικά μηνύματα. Σήμερα, ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα. Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο της πανδημίας”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Βασικός δείκτης για την άρση του lockdown η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τα Χριστούγεννα, όπως είπε, το εάν θα τα γιορτάσουμε με τους δικούς μας όχι σε ένα πλαίσιο καθολικής απαγόρευσης, εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους.

Έκκληση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου προς τον Πρωθυπουργό να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις στις 30 Νοεμβρίου, που τυπικά λήγει το παρόν, lockdown, καθώς απειλείται πλέον η επιβίοωσή τους και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, για το θέμα, ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι εικόνα για τον χρόνο άρσης του lockdown στην αγορά δεν θα έχουμε παρά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων: Ο επικεφαλής της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά, μιλώντας στο Sky News, ανέφερε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή του εμβολίου, λίγες ώρες αφότου λάβει την επίσημη έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές, κάτι που μπορεί να γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ ήδη είναι έτοιμες 20 εκ. δόσεις του εμβολίου.

Σε εξέλιξη, μέσω τηλεδιάσκεψης η νέα Σύνοδος Κορυφής, με αντικείμενο τη διαχείριση ακριβώς τόσο της υγειονομικής, όσο και της οικονομικής κρίσης. Στο επίκεντρο και το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο μπλοκάρουν μέχρι στιγμής η Ουγγαρία και η Πολωνία. Μάλιστα, πριν από λίγο η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κάνει εισαγωγή και χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ανοίγοντας νέο μέτωπο στην αντιπαράθεση της Βουδαπέστης με την ΕΕ.

Διπλό επίδομα σε περισσότερους από 482.000 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τον Δεκέμβριο, ως έκτακτη ενίσχυση, μεταξύ των νέων μέτρων στήριξης που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Παράλληλα, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την αποζημίωση των 800 ευρώ του Νοεμβρίου, ενώ αύριο αρχίζει η καταβολή της παράτασης του επιδόματος ανεργίας. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Για “υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων” έκανε λόγο η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Για “παράταση της οικονομικής καραντίνας για χιλιάδες νέους, μακροχρόνια ανέργους, εν αναμονή συνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά” μίλησε το ΚΙΝΑΛ.

Τη Δευτέρα απολογείται ο 27χρονος Σύρος που συνελήφθη το πρωί για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, και τα δύο κακουργήματα. Ο συλληφθείς, που αποδέχθηκε τις κατηγορίες, ήρθε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018, με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά του, και διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Τραγική κατάληξη είχε η ιδέα δύο φίλων να πάνε -παρά την απαγόρευση- για κυνήγι στον Βόλο, στις Μηλιές Πηλιου, καθώς ο ένας κυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε τον άλλον, έναν 32χρονο, επειδή νόμισε ότι εμφανίσθηκε κάποιο αγριογούρουνο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Διαδικτυακή ημερίδα νωρίτερα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την παρουσία του στην Ισπανία, αντιμετωπίζοντας την Μπασκόνια στη Βιτόρια στις 21.30, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Καιρός

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο σε όλη τη χώρα. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο, τοπικά έως 8 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια της χώρας το πρωί και το βράδυ. Εδώ, στην Αττική, ασθενείς βροχές το πρωί στα ανατολικά και βόρεια του νομού και βοριάδες έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα