back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίτροπος Υγείας στην ΕΕ: ‘Ολα τα κράτη-μέλη θα έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στο εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

Η κόπωση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός μετά τον κορονοϊό», επισήμανε η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου, η οποία  μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα είναι σκληρά, συνέστησε όμως,υπομονή έως ότου κυκλοφορήσει ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο.

 Η κ. Κυριακίδου, ενημέρωσε ότι η ίδια διαπραγματεύεται τους τελευταίους μήνες εκ μέρους και των 27 μελών της Ε.Ε. με μια σειρά φαρμακευτικών εταιρειών.
 « Ήδη, έχω υπογράψει με την Astra Zeneca, την Johnson & Johnson και τη Sanofi, ετοιμάζομαι να υπογράψω με τη Pfizer και την CureVak,ενώ προχωράμε και με τη Moderna», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος. Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά νέα τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι όλα δεν μπορεί να γίνουν σε μία νύχτα και ότι θα χρειαστεί χρόνος για την παραγωγή του εμβολίου, τη διανομή του και τον εμβολιασμό των πολιτών.Το μήνυμα της κ. Κυριακίδου, ήταν ότι « δεν είναι τα εμβόλια που θα σώσουν ζωές, είναι ο εμβολιασμός».
 Επίσης, διαβεβαίωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη θα έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση στο εμβόλιο, τον έλεγχο του οποίου έχει αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, ενώ γνωστοποίησε ότι στο τέλος Νοεμβρίου,τα κράτη θα αξιολογηθούν για το κατά πόσο έχουν ετοιμάσει τις αναγκαίες υποδομές για τη φύλαξη των εμβολίων.
 Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, η κ. Κυριακίδου, παρατήρησε ότι όλοι μαζί πρέπει να πολεμήσουμε την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις γύρω από το εμβόλιο, καθησυχάζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες,ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας.
 Ο υπουργόςΥγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να μην επικρατούν fake news και δεισιδαιμονίες.
 Ενημέρωσε δε, ότι ετοιμάζονται 1.000 εμβολιαστικά κέντρα που θα δώσουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας το μήνα. Ο εμβολιασμός- όπως είπε- θα γίνεται με τηλεφωνικό ραντεβού ή on line, έξι φορές την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Σάββατο.
Δημήτρης Ράντος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα