back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νίκος Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84: «Υπάρχει σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας»

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Ομως, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας γύρω στα μέσα της επόμενης εβδομάδας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με την πιθανότητα άρσης του lokcdown, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Κατερίνα Παπαβασιλείου.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

Με δεδομένες τις ανησυχίες για τις αντοχές της αγοράς και των επιχειρήσεων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει σχέδιο και είναι πολυπαραμετρικό. Πρώτα, θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Κύριο διακύβευμα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και όλα είναι σε συνάρτηση με τη μείωση των κρουσμάτων, όπως και της διασποράς του κορωνοιού. Οδηγός, οι μετρήσεις των λοιμωξιολόγων για το επιδημιολογικό φορτίο. Αυτές αναμένουμε και έπονται οι αποφάσεις. Θα κινηθούμε στη βάση όσων κάναμε και στο πρώτο κύμα. Αν την 1η Δεκεμβρίου, όπως αρχικά είχαμε πει και με εισήγηση των ειδικών κριθεί ότι είμαστε έτοιμοι, θα προχωρήσουμε το άνοιγμα των συγκεκριμένων κλάδων. Εχουμε κρατήσει δυνάμεις για να στηρίξουμε την εστίαση.»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από την 1η Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «την επόμενη εβδομάδα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ON LINE ΑΓΟΡΕΣ

Σε ερώτηση για ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας αναφορικά με τον έλεγχο των on line αγορών και τον εντοπισμό ενδεχομένων κρουσμάτων αισχροκέρδειας, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε πως «θεσπίστηκε νόμος ώστε να μην ξεφεύγουν ενδεχόμενες αλλαγές τιμών στα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ και να εντοπίζονται κρούσματα αισχροκέρδειας. Επίσης υπάρχει και ο τετραψήφιος αριθμός 1520, για καταγγελίες πολιτών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα