back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δωρεάν μετακίνηση στους αιμοδότες προσφέρει το Beat

Διαβάστε επίσης

Μία από τις συνέπειες της καραντίνας είναι και η μείωση των αποθεμάτων αίματος από τον φόβο των αιμοδοτών και την δυσκολία να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η πανδημία «αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζόμενων ασθενών», με κίνδυνο να χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές, και μάλιστα όχι από την πανδημία.

Η προσέλευση για αιμοδοσία έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΕΑ. Αυτό εντείνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα για την κάλυψη των αναγκών.

Τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στα κέντρα αιμοδοσίας εύκολα και με ασφάλεια, ενώνουν το Beat και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Bloode.

Tο Bloode είναι η πρώτη ψηφιακή κοινότητα που βοηθά τους εθελοντές αιμοδότες να μεταβούν για αιμοδοσία στο πλησιέστερο κέντρο αιμοδοσίας, ακόμη και εκτός νοσοκομείων. Αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη δημόσια υγεία η εύκολη πρόσβαση στα κέντρα αιμοδοσίας είναι ακόμη πιο σημαντική. Επικοινωνώντας με την ομάδα του Bloode, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί και να κλείσει το ραντεβού του.

Παράλληλα, ο εθελοντής αιμοδότης θα λάβει από το Bloode και δυο προπληρωμένες διαδρομές αξίας 7 ευρώ η καθεμία, ώστε να μεταβεί στο κέντρο αιμοδοσίας με άνεση και ασφάλεια, με ένα από τα συνεργαζόμενα ταξί του Beat.

Για περισσότερες πληροφορίες, το Bloode έχει συγκεντρώσει όλα τα σημεία αιμοδοσίας που σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο www.bloode.org/coronavirus/

Απαραίτητο είναι κατά τη μετακίνηση για αιμοδοσία ο αιμοδότης να έχει μαζί του τη βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή να έχεις στείλει SMS με τον αριθμό 1 στο 13033.

Τι είναι το Bloode

To Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 και σκοπεύει στην αύξηση των αιμοδοτών και καλλιέργεια του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Στην ψηφιακή πλατφόρμα bloode.org Lμπορεί κάθε πολίτης να απευθύνει έκκληση για αίμα καθώς και να βρει όλες τις πληροφορίες για την αιμοδοσία. Από την ίδρυση του, το Bloode έχουμε διοργανώσει 97 εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με 42 φορείς και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Στην πλατφόρμα εκκλήσεων έχει λάβει συνολικά 356 εκκλήσεις για αίμα και αιμοπετάλια στις οποίες έχουν ανταποκριθεί 921 εθελοντές αιμοδότες.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα