back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τάσεις σταθεροποίησης και ίσως και μικρή πτώση στα κρούσματα κορονοϊού διαπιστώνουν οι ειδικοί, όπως κατεγράφη στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας με τους κ.κ. Χαρδαλιά, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ασφυξία στο ΕΣΥ, με τις ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες κατά 86% σε όλη τη χώρα και κατά 99% στη Θεσσαλονίκη – νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών που ανήλθαν στους 549 – 84 οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τους 1714 από την αρχή της πανδημίας. Πρωτιά και πάλι του νομού Θεσσαλονίκης στα νέα κρούσματα, με 300 συνολικά, έναντι 252 που εντοπίστηκαν στην Αττική. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για εντοπισμό 60 κρουσμάτων σε Κέντρο Χρονίως Πασχόντων, στη Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, που βρίσκονται όλους τους τελευταίους μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, άφησε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σε ό,τι αφορά το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να υπαχθούν οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά, ο κ. Κοντοζαμάνης, είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής.

Την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην υπηρεσία του ΕΣΥ εξέφρασαν οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ και του ΚΚΕ, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Λαμπρούλης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μόλις 8 γιατροί έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου να στηρίξουν το ΕΣΥ, με τον υφ. Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να επαναλαμβάνει ότι εφόσον χρειαστεί θα επιταχθεί και ιατρικό προσωπικό. Στο μεταξύ, 20 ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και έχουν δηλώσει συμμετοχή για να ενισχύσουν τις δομές Υγείας στις πληττομενες από τον κορονοϊό περιοχές της χώρας.

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το πάρτι γενεθλίων του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, διατάχθηκε από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Συλλόγου. Την πειθαρχική έρευνα για τους δικηγόρους της Αθήνας που επίσης παρίσταντο θα διενεργήσει ο πειθαρχικός σύμβουλος, Αθανάσιος Βαρλάμης.

Εξιτήριο πήρε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, μετά από τη 12ήμερη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό στον Ευαγγελισμό – θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίν. Σταθερή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ διανύει την 5η ημέρα της νοσηλείας του.

Εντολή για έρευνα έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου, Φαήλου Κρανιδιώτη, για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών, των κ.κ. Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη, στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η δικογραφία, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.

“Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας”, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. “Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση, καμιά εισαγγελική παρέμβαση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση”, τονίζει το ΚΚΕ. “Αχρείαστη και υπερβολική” χαρακτήρισε την εισαγγελική παρέμβαση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. “Κάθε θεσμός κινείται με βάση τις δικές του αρμοδιότητες”, η απάντηση του υπ. Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πιθανή η αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2021. Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που παρέλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, κόντρα στις διατάξεις της Κομισιόν, η οποία αμφισβητεί την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου και προειδοποιεί ότι η χρήση του θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη και στα άλλα εμβόλια.

Η Τουρκία κάλεσε τους πρεσβευτές της Ιταλίας και της ΕΕ, καθώς και τον επιτετραμμένο της Γερμανίας στην Άγκυρα, για να τους επιδώσει νότα διαμαρτυρίας για την απόπειρα νηοψίας, από γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν στο λιμάνι Μισράτα της Λιβύης. Το τουρκικό πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Νωρίτερα σήμερα, η Γερμανία κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμπόδισε τις γερμανικές δυνάμεις που μετέχουν στην ευρωπαϊκή αποστολή Irini να ελέγξουν το πλοίο, ενώ η Άγκυρα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η έρευνα αυτή παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο.

Ακινητοποιούνται την ερχόμενη Πέμπτη, 26 του μήνα, Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Στα αιτήματα, μεταξύ άλλων, επίταξη του ιδιωτικού Τομέα Υγείας, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών μέσων μεταφοράς.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Με την αναμέτρηση Βόλος- ΟΦΗ, που είναι σε εξέλιξη, ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

Καιρός

Αύριο, Τρίτη, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, που το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στα ανατολικά του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 17 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα