back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο “μαύρο” ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών που εκτοξεύθηκαν στους 265. Και πάλι ξεπέρασαν τους 100 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού – 101 συμπολίτες μας κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 1815 από την αρχή της πανδημίας – 2135 τα νέα κρούσματα – πάλι πρωτιά της Θεσσαλονίκης, με 607 συνολικά – 401 κρούσματα στην Αττική – 93 τα κρούσματα στη Μαγνησία. Διατηρούν υψηλούς αριθμούς η Πέλλα και η Πιερία, με 68 και 60 κρούσματα αντιστοίχως.

Ανησυχία, την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη για τις δεκάδες, πάνω από 60, κρούσματα στο Κέντρο Χρονίως Πασχόντων “Άγιος Παντελεήμων” – 10 νοσηλεύονται μέχρι στιγμής. ΕΟΔΥ και υπουργείο Εργασίας αποφάσισαν τη διεξαγωγή rapid tests στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ολόκληρης της χώρας. Αύριο, επίσης, ψηφίζεται από τη Βουλή διάταξη με την οποία απελευθερώνονται ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2 εκ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των γηροκομείων.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση. Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, είπε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων. Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπάρχουν πλέον οι πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σκληρή κριτική από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην ΚΟ του κόμματος, χαρακτήρισε “επικοινωνιακές και μόνον” τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αφού, όπως είπε, πρόκειται για ελάχιστες προσλήψεις κι αυτές εκ των υστέρων. Προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επεξεργαστεί σχέδιο για δημιουργια νέου ΕΣΥ με αυξημένες δαπάνες από τον προϋπολογισμό, 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας και γενναίες αυξήσεις μισθών. Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα ζητήσει παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών Υγείας λόγω κορονοιού, τονίζοντας ότι “ούτε η λογοδοσία, ούτε ο έλεγχος μπορούν να μπουν σε καραντίνα”.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι βουλευτές θέτουν εαυτόν στις υπηρεσίες του ΕΣΥ. Έτσι, την ιατρική μπλούζα θα φορέσουν ξανά, 17 βουλευτές. “Είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες”, τόνισε, ευχαριστώντας τους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

“Τους αρνητές του κορονοϊού στείλτε τους σε μένα!”. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας για την προσωπική του περιπέτεια με τη νόσο. Υπογράμμισε ότι είναι εντελώς διαφορετικό να συζητάς για τον κορονοϊό και διαφορετικό το να τον πολεμάς από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Διάγγελμα στον γαλλικό λαό θα απευθύνει απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο οποίο θα ανακοινώσει σταδιακή χαλάρωση του lockdown, μετά τα ενθαρρυντικά νέα από τον τομέα των εμβολίων και τη μείωση των κρουσμάτων στη χώρα.

Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα που εξέδωσε τρεις NAVTEX, ζητώντας πάλι την αποστρατιωτικοποίηση 6 ελληνικών νησιών. Οι navtex αφορούν την Ικαρία, την Πάτμο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Είχε προηγηθεί νέο αυστηρό μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προς την Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου: “η Τουρκία δυστυχώς, δεν αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε θετικό θεματολόγιο στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, τόνισε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι “οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν “καλής θέλησης” της τελευταίας στιγμής, οποιαδήποτε προσχηματική “θετική” χειρονομία, θα έχει μόνο στόχο να αμβλυνθεί η εικόνα της κατ’ εξακολούθηση απαράδεκτης παραβατικής συμπεριφοράς”.

Tην οργή Ελλήνων ευρωβουλευτών, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί ο λόγος στον χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια. Για “μέρα ντροπής για το Σώμα” έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Για απαράδεκτη ενέργεια μιλά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Μέσα στο βαρύ οικονομικό κλίμα της πανδημίας, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021. Ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προειδοποίησε ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να ξοδεύει ανεξέλεγκτα. Τα έσοδα του 2021 η μεγαλύτερη επισφάλεια του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Μύδροι εναντίον της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, με την Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι του δόθηκε άπλετος χρόνος κι αυτός τον ξόδεψε στο να κάνει φιέστες, τον Κώστα Σκανδαλίδη από το ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για προϋπολογισμό “ανεφάρμοστο και ατελέσφορο”, τον Νίκο Καραθανασόπουλο από το ΚΚΕ να μιλάει για “ταξικό και βαθιά αντιλαϊκό” σχέδιο.

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Πέτρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Καιρός

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αύριο σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη – βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και πρόσκαιρα στον Ευβοϊκό έως 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 15 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα