back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο βουλευτής της Ν.Δ., γιατρός, Κωνσταντίνος Μπλούχος στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ., γιατρός-χειρουργός, Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος ζήτησε την προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντά του στη Βουλή προκειμένου να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας, μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Να σημειώσουμε ότι 21 βουλευτές γιατροί προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν το ΕΣΥ. 4 της ΝΔ ,10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένας του ΚΚΕ, 5 βουλευτές γιατροί του Κινήματος Αλλαγής και μία της Ελληνικής Λύσης.

Οι βουλευτές-γιατροί θα κληθούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ κατά προτεραιότητα και με βάση τις ειδικότητες στις οποίες αυτή την στιγμή υπάρχει ανάγκη.

«Το θεωρώ αυτονόητο να θέσω εαυτόν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» θα πει στον Αθήνα 9.84 ο κ. Μπλούχος. «Υπηρετούσα πάντα το ΕΣΥ δεν ήμουν ιδιώτης γιατρός, είναι αυτονόητο για μένα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο. Είναι πολύ σημαντικό ότι το ίδιο έχουν κάνει και όλοι οι συνάδελφοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενδεχομένως αυτό θα συμπαρασύρει και τον ιδιωτικό τομέα»

«Η αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι στοχευμένη» σημειώνει ο κ. Μπλούχος αναφερόμενος στην ΚΥΑ , σύμφωνα με την οποία, οι ειδικότητες που καλούνται να συνδράμουν το ΕΣΥ είναι 4: καρδιολόγοι , πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί και αναισθησιολόγοι. «Το υπουργείο Υγείας αποφασίζει και εντάσσει το προσωπικό, που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα η αναγκαιότητα και άλλων ακόμα ειδικοτήτων θα υπάρξει και θα κληθούν. Όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι να συνδράμουν το ΕΣΥ όταν χρειαστεί. Με τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύουν οι υπηρετούντες, αυτήν την στιγμή και την επιχειρησιακή ευελιξία, που επιδεικνύει η κυβέρνηση με τις ανακατανομές και ανατοποθετήσεις του προσωπικού υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση και το σύστημα δείχνει να αντέχει παρά τη δριμύτητα του φαινομένου».

Νομοθετικό πλαίσιο για την εθελοντική προσφορά

Όσον αφορά στην έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τους εθελοντές γιατρούς ο κ. Μπλούχος ανέφερε πως νομοθετικό πλαίσιο για εθελοντές στα Νοσοκομεία δεν υπήρχε ποτέ καθώς πρόκειται για ευαίσθητους και υψηλής ευθύνης χώρους στους οποίους δεν μπορεί να εντάσσεται ο οποιοσδήποτε. Χρειάζεται να υπάρξει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, μια εγκύκλιος, η οποία από ότι γνωρίζω αναμένεται να εκδοθεί και με την οποία θα διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της εθελοντικής προσφοράς στο ΕΣΥ.

Στόχος είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες εφεδρείες και να υπάρχει η ετοιμότητα όταν παραστεί ανάγκη για να μη καταρρεύσει το σύστημα επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος επαναλαμβάνοντας προς όλους το πιο σημαντικό μήνυμα «Μενουμε σπίτι Μένουμε ασφαλείς».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα