back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα

Διαβάστε επίσης

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα στον πλανήτη και όλος ο κόσμος πενθεί τον χαμό του «θεού» του ποδοσφαίρου.

Στην Αργεντινή ήδη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστια και ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες που ήταν προσωπικός φίλος με τον Μαραντόνα, κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους προς τιμήν του γίγαντα Ντιέγκο.

«Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους. Σε ευχαριστούμε που υπήρχες, Ντιέγκο. Θα μας λείψεις για όλη μας τη ζωή», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Αργεντινής.

Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο θα προσαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στις μαγικές στιγμές που χάρισε ο Μαραντόνα.

Όλη η Αργεντινή έχει «μουδιάσει» στο άκουσμα της είδησης, με την κυβέρνηση απλώς να κάνει το αυτονόητο, ανακοινώνοντας τις τρεις μέρες εθνικού πένθους.

Πλέον, αυτό που απομένει να ανακοινωθεί είναι η ημερομηνία της κηδείας του και το σχέδιο της αστυνομίας, καθώς παρά το «lockdown», οι θαυμαστές του Μαραντόνα έχουν ανακοινώσει ότι θα τον αποχαιρετήσουν από κοντά.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα