back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μαραντόνα: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα – Θρήνος στην Αργεντινή

Διαβάστε επίσης

Θρήνος και  θλίψη είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Αργεντινή αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη από την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς κανείς δεν θέλει να πιστέψει πως ο “Θεός” της μπάλας δεν είναι ανάμεσα μας.

Οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες δεν θέλουν να το πιστέψουν, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης. Όπως μεταφέρουν τα μεγάλα ΜΜΕ της Αργεντινής οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας της χώρας βγήκαν στους δρόμους της πόλης τη βράδυ και συγκεντρώθηκαν στην ιστορική, Plaza de Mayo για τον δικό τους «Θεό».

Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται από νωρίς τα ξημερώματα μαζεύτηκε στο Casa Rosada, το κτίριο του Προέδρου της χώρας, στο ξωκλήσι του οποίου αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα για λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα ξεκινήσει στις 11:00.

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε χθες λίγο μετά τα 18:00 (ώρα Ελλάδας) ενώ κοιμόταν και όταν προσπάθησαν να τον επαναφέρουν δεν αντέδρασε στις προσπάθειες ανάνηψης. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, ανέφερε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίδρο βάσει των μαρτυριών από το περιβάλλον του. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι την τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό ήταν στις 04:00 τα ξημερώματα.

Football: Maradona's body arrives at presidential palace, hundreds queue for lying in state, Football News & Top Stories - The Straits Times

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό αποτέλεσμα της αυτοψίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 00:30 και 03:00 σήμερα, ο θάνατος ήταν συνέπεια «οξείας καρδιακής ανεπάρκειας που δημιούργησε πνευμονικό οίδημα».

Ο Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντόνα πέθανε χθες από ανακοπή καρδιάς στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αϊρες όπου είχε εγκατασταθεί πριν από λίγες μέρες μετά την επέμβαση στο κεφάλι του. Στις 30 Οκτωβρίου, έγινε 60 ετών.

Λίγα λεπτά πριν από τις 04:00, ένα ασθενοφόρο που μετέφερε το σώμα του Μαραντόνα έφυγε από το νοσοκομείο του Σαν Φερνάντο με αστυνομική συνοδεία και μεταφέρθηκε στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Ντιέγκο.

maradona-argentina

Το ίδιο έγινε και με όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα αυτοκίνητά τους στον αυτοκινητόδρομο του General Paz, όπου σταμάτησαν, βγήκαν έξω και χειροκροτούσαν. Στην Casa Rosada, υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με την αστυνομία.

Η Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην έδρα της κυβέρνησης. Λίγο μετά, ο Σέρχιο Γκοικοετσέα, αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές από την ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ 1968, ο Γκιγιέρμο Κόπολα και άλλοι στενοί φίλοι. Ένα μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί, περιμένοντας έως ότου ξεκινήσει  το λαϊκό προσκύνημα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα