back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πειραιάς: «ORANGE THE WORLD» στο Δημοτικό Θέατρο και το Ρολόι για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διαβάστε επίσης

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι φωτίστηκαν πορτοκαλί σε μια συμβολική δράση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Συγκεκριμένα, το πορτοκαλί χρώμα, που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση, χρωμάτισε το Δημοτικό Θέατρο, στη δράση που συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.).

«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που με απόφαση του ΟΗΕ τιμάται την 25η Νοεμβρίου» δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.
«Δυστυχώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η βία κατά των γυναικών είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που δεν κάνει διακρίσεις σε επίπεδο κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό.
Με αυτή τη συμβολική ενέργεια, θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και ότι θα στηρίξουμε, θα βοηθήσουμε και θα ενθαρρύνουμε αυτές τις γυναίκες, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους και να εξαλειφθεί πλήρως η βία που υφίστανται.

Ο Δήμος Πειραιά τόσο με τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, όσο και με τη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας θα είναι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη υποστήριξης».
Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης, επεσήμανε:
«Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή οικονομικών τάξεων. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, μια στις τρεις γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
Δεν κλείνουμε τα μάτια μας και συμμετείχαμε, ως Ο.Π.Α.Ν., σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά και την Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα Λαβούτα Μαντά», στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στη δράση «ORANGE THE WORLD», στην οποία φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση».
Παράλληλα το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι φωταγωγήθηκε στο πλαίσιο της δράσης, που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Be Secure – Feel Secure» στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Πειραιά και έχει στόχο την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας μέσω της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής στην πόλη του Πειραιά.
Με το μήνυμα «Δεν Είσαι Μόνη» σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης, με τις γυναίκες Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, ανεξαρτήτως παρατάξεων, να δηλώνουν παρούσες και ενωμένες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα