back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Πύρρος στον Αθήνα 9.84: «Να συνεχίσουν να εφαρμόζονται συστηματικά και με αυστηρότητα τα μέτρα για τον κορονοιό»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται συστηματικά και με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοιό, έστειλε o γιατρός και διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη.

Αναφερόμενος στην ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα, ανήμερα της επίσκεψης σε Σέρρες και Δράμα στελεχών υπηρεσιών με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας και την ενίσχυση του συντονισμού με τις τοπικές Αρχές, έκανε λόγο για έναν διαρκή αγώνα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρξει έλλειμμα στη παρεχόμενη φροντίδα.

Παρά την εικόνα από τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν χαλάρωση προσπαθειών, ο κ Πύρρος διαπίστωσε μικρή επιπέδωση στην καμπύλη εισαγομένων με κορονοιό, αφήνοντας χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ- ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ

«Είμαστε στις Σέρρες και ξεκινάμε συσκέψεις και επισκέψεις στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες που απαιτούνται για την φροντίδα των ασθενών.
Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι ένας διαρκής αγώνας 24ωρών, ένας επαναλαμβανόμενος κύκλος διακίνησης ασθενών για να έχουν καλύτερη περίθαλψη.
…..Προέχουν οι ΜΕΘ, διότι για τις απλές κλίνες νοσηλείας είμαστε σε καλή κατάσταση, επειδή υπάρχει μια επιπέδωση στον αριθμό των ασθενών ανά ημέρα.»

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Αντέχουμε. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, αλλά βλέπουμε επιπέδωση των περιστατικών και μια ελάχιστη μείωση και θέλω να πιστεύω ότι αφού αντέξαμε μέχρι τώρα, θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Το μήνυμα όμως πρέπει να είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα αυστηρά. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, αν και ζω στην Αθήνα, και ενώ βρίσκομαι στην πόλη μου εδώ και 28 μέρες, θεωρώ επιπόλαιο να συναντήσω φίλους και γνωστούς αυτή την περίοδο.»

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο σταδιακής άρσης της παράτασης του lockdown ενόψει και της εορταστικής περιόδου, ο κ Δημήτρης Πύρρος έκανε λόγο για «κρίσιμη εβδομάδα, συναρτώντας την άρση του γενικού απαγορευτικού από συγκεκριμένες προυποθέσεις» που θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός μετά από τις εισηγήσεις των γιατρών -μελών της Επιτροπής για την πανδημία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα