back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: Επενδύσεις 300 εκ. ευρώ θα φέρει σε α’ φάση η Διπλή Ανάπλαση

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτική εμφανίζεται η δημοτική αντιπολίτευση απέναντι στο έργο της Διπλής Ανάπλασης που παρουσίασε στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

“Έτσι όπως ακούω τις τοποθετήσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων μου σχηματίζεται η εντύπωση πως κάποιοι δεν θα ήθελαν ποτέ να συζητηθεί το θέμα όχι τώρα αλλά ούτε σε ένα, ούτε σε τρία χρόνια. Γιατί κάποιοι θα ήθελαν πολύ το θέμα να διαιωνίζεται. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Κάποιοι θέλουν να δικαιολογήσουν ότι δεν έγινε επί των ημερών τους, κάποιοι γιατί θέλουν να δικαιολογήσουν την κριτική που ασκούσαν στο έργο κάποτε, κάποιοι γιατί είναι πάντα πολύ καλύτερο ένα πρόβλημα παρά να γίνεσαι κομμάτι της λύσης ” ανέφερε κατά την εισήγησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το έργο της Διπλής Ανάπλασης εξαιρετικά σημαντικό για την οικογένεια του Παναθηναϊκού και όλη την πόλη καθώς όπως είπε επιτρέπει τη δημιουργία δύο υπερτοπικών αναπτυξιακών πόλων, έναν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κι έναν στον Βοτανικό. Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι σε α’ φάση το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να πυροδοτήσει νέες επενδύσεις ύψους 300 εκ. ευρώ με ό,τι, όπως σημείωσε- αυτό συνεπάγεται σε θέσεις εργασίας.

Επιφυλάξεις από τη δημοτική αντιπολίτευση

Κώστας Αλεξίου, Ανοιχτή Πόλη
“Αυτά που μας είπε ο κ. Δήμαρχος τα έχουμε διαβάσει, δεν μας είπε τίποτα καινούργιο. Όταν τα δούμε και γραμμένα στο χαρτί θα μπορούμε να έχουμε συνολική εικόνα. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαστε υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει μια διαβούλευση προκειμένου να γίνει μια επικαιροποίηση για να δούμε εάν υπάρχουν καινούργιες ανάγκες. Συνεχίζετε με ίδια πεπατημένη. Εκεί που υπάρχει ανάγκη για έναν αθλητικό χώρο να στήνουμε ένα τεράστιο πρότζεκτ το οποίο είναι αβέβαιο, πώς θα υλοποιηθεί, ποιοι θα συμμετέχουν, με ποιους όρους. Το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι αυτό της χρηματοδότησης η οποία θα επρέπε να μας εξηγήσετε πώς θα γίνει, με ποιους όρους, ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες του δήμου”.

Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ
“Δεν ξέρουμε την συμφωνία. Τηλεφωνήσαμε στο γραφείο του Δημάρχου και ζητήσαμε την συμφωνία. Δεν ξέρουμε τι υπογραφές έχει βάλει ο Δήμαρχος και πώς δεσμεύεται η πόλη. Θα ακούσουμε την εισήγησή του μην γνωρίζοντας εάν ακούμε την αλήθεια ή όλη την αλήθεια”.

Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση ΑΘήνας
“Δεν μπορούμε να λέμε τώρα ότι είναι ένα θέμα που χρονίζει πάμε να το λύσουμε και μάλιστα πάμε να το λύσουμε με θολά σημεία σε ένα σχέδιο το οποίο το συζητάμε πάνω σε διαρροές κι δελτία Τύπου και όχι πάνω σε καθαρές δεσμεύσεις. Ποια θα είναι η συνεισφορά του δήμου, πώς θα γίνει η χρηματοδότηση του έργου, ποια θα είναι η συμμετοχή των επιχειρηματιών. Σε συνθήκες που λέμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν πρέπει να ιεραρχήσουμε που πάνε τα λεφτά. Η όποια ΠΑΕ είναι επιχείρηση και η όποια επιχείρηση πρέπει να βάζει το χέρι στην τσέπη όχι να παίρνει έτοιμο γήπεδο και δεν μιλάω για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Τι εμπόδιζε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο γήπεδο εκεί που βρίσκεται τώρα το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού”.

Βασίλης Καπερνάρος, Αθήνα το Σπίτι Μας
Έχουμε πολύ ανοιχτή αγκαλιά. Αυτό που υπογράψατε, που λέγεται μνημόνιο είναι συμβάσεις, λέγεται μνημόνιο συμφωνίας. Θέλω να ρωτήσω ποιος νόμος παρέχει στον Δήμαρχο το δικαίωμα να υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας- συμφωνία χωρίς να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.

Γιώργος Βουγλαράκης, Αθήνα και Πάλι Αθήνα
Χαιρετίζω την προσπάθεια. Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και να βρεθεί ισορροπία σε τρεις μεταβλητές: τα οικονομικά, ποδοσφαιρικά και πολιτικά συμφέροντα.

Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Ποιες είναι οι δεσμεύσεις; Δεν έχουμε αντίρρηση η κάθε ΠΑΕ να φτιάξει το γήπεδό της. Ο Δήμος της Αθήνας όμως γίνεται κατασκευαστής για μια επιχείρηση και δίνει κομμάτι της περιουσίας του. Έχουμε συμφωνήσει ότι είναι προτεραιότητα να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα αυτή την περίοδο;

Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
Η σχέση σας με τη διαφάνεια είναι μακρινή. Έχετε υπογράψει έναν μνημόνιο και δεν κάνατε καν τον κόπο να σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους. Μας απαξιώσατε και κατά την τοποθέτησή της διότι αυτά που διαβάσαμε ήταν περισσότερα από αυτά που μας είπατε. Δεν αφορά τη δημιουργία ενός γηπέδου μιας ΠΑΕ αλλά έχουμε τους προέδρους και τις διοικήσεις που θέλουν να λειτουργήσουν ως επενδυτές. Σε αυτούς θα αποφέρει πολύ σημαντικά και κέρδη και όχι στην πόλη.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα