back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι ημερομηνίες για ειδική αποζημίωση, επιδόματα και εμβόλιμη πληρωμή σε συνταξιούχους

Διαβάστε επίσης

Έως σήμερα το βράδυ θα έχουν λάβει την ειδική αποζημίωση οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων από τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου.

Επιπλέον 125 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι, των οποίων η αναστολή σύμβασης παρατείνεται και κατά τις πρώτες επτά ημέρες του Δεκεμβρίου, λόγω της παράτασης του lockdown.

Η ειδική αποζημίωση για το Δεκέμβριο επανέρχεται στα 534 ευρώ από 800, που είχε προσδιοριστεί το Νοέμβριο, ενώ για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και το Δεκέμβριο, το ποσό που αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο θα καταβληθεί εντός των επομένων ημερών.

Οι εργαζόμενοι στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναμένεται να λάβουν την ειδική αποζημίωση έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ξεκινούν σήμερα οι καταβολές από τον ΟΑΕΔ της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ για τους 130.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ωστόσο οι πληρωμές δεν θα φανούν από σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς τα ποσά θα πιστωθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Έως τις 18 Δεκεμβρίου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας, λόγω COVID, ενώ θα συνεχιστεί η καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα αιτήματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή.

Σήμερα, καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Για τους συνταξιούχους, εντός της εβδομάδας θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 105.818 δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν από το έκτακτο βοήθημα που δόθηκε τον Μάϊο του 2019, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους ίδιους.

Εξάλλου, στις 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των αιτήσεων για τους 172.222 κληρονόμους και όσοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι αυτήν την ημερομηνία, θα πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα