back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σήμερα οι πρώτες πληρωμές της «ΓΕΦΥΡΑ»

Διαβάστε επίσης

Σήμερα πραγματοποιούνται οι πρώτες πληρωμές ύψους 9,9 εκατ. ευρώ της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ». Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην επιδότηση 42.449 δανείων και 26.059 δικαιούχων. Πρόκειται για δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Η «ΓΕΦΥΡΑ» καλύπτει το 90% της δόσης

Η “ΓΕΦΥΡΑ” καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 9 μηνών, με τους δικαιούχους να πληρώνουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί (10%) με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα.

Εδώ να αναφέρω πως ορισμένοι δανειολήπτες που ανήκουν στην πρώτη φάση, πλήρωσαν, μέσα στον Νοέμβριο, τη δόση του δανείου τους μειωμένη κατά την κρατική επιδότηση. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων προκειμένου η επόμενη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Τι ισχύει για όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο

Όσον αφορά στους δανειολήπτες που έλαβαν ειδοποίηση ότι εγκρίθηκε η επιδότηση και έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε επαφή με την τράπεζά τους, ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων αντίστοιχα, ώστε να ρυθμίσουν το δάνειο τους. Αφού συμφωνηθεί η ρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη και με μακροχρόνιο χαρακτήρα, εν συνεχεία θα δρομολογηθεί η καταβολή της κρατικής επιδότησης.

Κων/νος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα