back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε 3D virtual tour η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Την έκθεση  «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» στην Τεχνόπολη μια κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και της HumanRights360, έχει πλέον την ευκαιρία το κοινό να παρακολουθήσει online μέσω 3D εικονικής περιήγησης, καθώς στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η Τεχνόπολη παραμένει κλειστή.

«Η έκθεση, πλέον, περιλαμβάνει 100 επιθέσεις ρατσιστικής βίας αποτυπωμένες σε 100 έργα, επίσης σκίτσα από καλλιτέχνες, που τα δημιούργησαν κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής και των απολογιών των καταδικασθέντων αλλά και σκίτσα που εμπνεύστηκαν οι καλλιτέχνες από την ιστορική απόφαση της δίκης», λέει στον Αθήνα 9.84, η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, project manager στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. «Στόχος είναι η καμπάνια «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας», να αποτελέσει  μία διαρκή υπενθύμιση, μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα και μία δέσμευση ότι δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο τυφλό ρατσιστικό μίσος του νεοναζισμού. Η καμπάνια με αποκορύφωση το virtual tour ικανοποιεί την ιστορία, εικονοποιεί γεγονότα, που έχουν συμβεί στην πόλη μας ,στη γειτονιά μας, δίπλα μας και λειτουργεί ως ορόσημο για αυτά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε γιατί όποιος ξεχνά τα γεγονότα και την ιστορία έχει την τάση να τα επαναλάβει».

Από την πλευρά της οργάνωσης Human Rights 360 η αναπληρώτρια διευθύντρια Ελένη Τάκου τονίζει την συμβολή της καμπάνιας στο να γνωρίσουν οι πολίτες το εύρος της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και όσο συνέβησαν κατα την διάρκεια της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης  καθώς δεν υπήρξε επαρκής κάλυψή της.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για δύο λόγους. Αρχικά επειδή φιλοξενούμε για ακόμη μια φορά την έκθεση «Βάλτους Χ», μια έκθεση που αφήνει ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα. Και δεύτερον επειδή παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να υλοποιηθεί και πλέον είναι προσβάσιμη σε όλους να την επισκεφτούν μέσα από την εικονική περιήγηση της» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Δέδες, πρόεδρος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το λεύκωμα «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας»

Η διαδρομή της καμπάνιας «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» έχει εκδοθεί σε λεύκωμα από τις εκδόσεις  «Τόπος», ως μια τεκμηρίωση της ιστορίας της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα αλλά και ως μια ελάχιστη συμβολή στον πολυετή αγώνα των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς όλα τα έσοδα του βιβλίου διατίθενται σε αυτούς οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν εθελοντικά. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη 3D virtual tour στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα