back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Καιρίδης: Οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν είναι αυτοσκοπός – Τώρα είναι η ώρα του λογαριασμού για την ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία και ότι ο Ερντογάν παραμένει δέσμιος της πολιτικής του συμμαχίας με τους Γκρίζους Λύκους, εξέφρασε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου- ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Η δική μας προσπάθεια είναι να διασώσουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης, η οποία πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις τον Οκτώβριο και τώρα έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Αλλοίμονο αν η Ευρώπη σφυρίξει αδιάφορα σε αυτά που κάνει εδώ και 2 μήνες η Τουρκία. Έχουμε να κάνουμε με ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία και πρέπει τώρα η Ευρώπη να προχωρήσει σε πράξεις» τόνισε ο κ. Καιρίδης σημειώνιντας χαρακτηριστικά ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. «Σκοπός μας είναι οι καλές σχέσεις με τον γείτονα. Αυτό πάντα προσπαθούμε. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για αντιτουρκισμό. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας ειλικρινείς γείτονας με την Τουρκία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι 2+1. «Οι κυρώσεις, που χωρίζονται εναντίον προσώπων και επιχειρήσεων και κλιμακώνονται σε αυτό που λέμε τομεακές κυρώσεις, κυρίως σε τομείς που δεν θα βάλουν εναντίον της όποιας φιλελεύθερής Τουρκίας αλλά εναντίον της εκλογικής βάσης του Ερντογάν. Το τρίτο κομμάτι, μετά δηλαδή τις στοχευμένες κυρώσεις είναι το εμπάργκο όπλων που δεν αφορά άμεσα το ευρωπαϊκό επίπεδο. Ζητάμε να κάνουμε αυτό που είχαμε κάνει με τη Ρωσία το 2014. Δεν μπορούν να παραθοθούν υπερσύγχρονα γερμανικά υποβρύχια, από το 2021, σε ένα παραβάτη που απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους , εταίρου της Γερμανίας» κατέληξε ο κ. Καιρίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα