back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σημαντική διάκριση για 10χρονο ελληνόπουλο στην Αυστραλία  

Διαβάστε επίσης

Η ιδέα

Η ιδέα του δεκάχρονου Jonathan Loukas, με καταγωγή από τη Λέσβο κέρδισε ένα από τα εφτά βραβεία στο μαθητικό διαγωνισμό «Westpac Youth Impact Challenge» της Αυστραλίας.

Η πρόταση του μικρού Jonathan που ξεχώρισε από τις περίπου 85.000 συμμετοχές είχε θέμα τη διάσωση και διατήρηση της γλωσσικής και πολιτισμικής ταυτότητας των κοινοτήτων της Αυστραλίας, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των παιδιών και των παππούδων και γιαγιάδων τους.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός «Westpac Youth Impact Challenge» απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές της Αυστραλίας -από την Α’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου και ζητούσε από τους νέους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, δίνοντας λύσεις για κοινωνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της Αυστραλίας.  Οι μαθητές, έπρεπε να αναπτύξουν τις προτάσεις τους μπροστά σε ένα πάνελ με τους διευθύνοντες συμβούλους της Microsoft, Westpac, Singularity U.

Η έμπνευση

Ο Jonathan εμπνεύστηκε την ιδέα του από την σχέση που έχει με την γιαγιά του, η οποία , τον βοηθούσε με τα μαθήματα των ελληνικών, και εκείνος με τη σειρά του, της μάθαινε πώς να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. ¨Ετσι λοιπόν, σκέφτηκε  ότι θα μπορούσε μια παρόμοια ανταλλαγή γνώσεων να πραγματοποιηθεί και στο πλαίσιο της κοινωνίας. Μια δωρεάν ανταλλαγή επιμορφωτικών μαθημάτων μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων στις πολυεθνικές κοινότητες της Αυστραλίας με διπλό στόχο την επαφή των ηλικιωμένων με τα παιδιά και τη διατήρηση της γλώσσας καταγωγής των κοινοτήτων, που ζουν στη Αυστραλία. 

Βελτίωση της σχέσης της ομογένειας με τον τόπο καταγωγής τους, ζητά η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

«Ευχόμαστε τα καλύτερα στον μικρό μας φίλο Jonathan και στην οικογένειά του την οποία γνωρίζουμε καλά από τις επισκέψεις της στη Λέσβο κι ελπίζουμε να ανταμώσουμε και φέτος με τους περισσότερους, στο νησί, ελπίζοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν εκλείψει. Παράλληλα προσκαλούμε τους αυτοδιοικητικούς μας φορείς, Περιφέρεια και Δήμους, την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και γενικότερα όλους τους σχετικούς φορείς να εκπονήσουν ένα σχέδιο ενίσχυσης της βελτίωσης της σχέσης της ομογένειας με τον τόπο καταγωγής τους και ειδικά με τα παιδιά τρίτης γενιάς που πρέπει να κρατήσουν επαφή με την Ελλάδα και το νησί μας…» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Δείτε το video της παρουσίασης της προτασης του Jonathan Loukas

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα