back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χωρίς παιδίατρο η Ίος επί 2 χρόνια – Οικονομικό κίνητρο από τον δήμο

Διαβάστε επίσης

Ένα δυνατό οικονομικό κίνητρο προσφέρει ο δήμος Ιητών στον παιδίατρο, που θα επιλέξει να εργαστεί στο νησί. Θα λαμβάνει 8000 ευρώ ετησίως επιπλέον του μισθού του. Η προηγούμενη προκηρυχθείσα θέση από το υπουργείο Υγείας έμεινε ακάλυπτη και το νησί στο οποίο ζουν 400 παιδιά, παραμένει, τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς παιδίατρο.  

«Στο νησί ζουν μόνιμα 2000 κάτοικοι εκ των οποίων τα 400 είναι παιδιά», λέει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Ίου Γκίκας Γκίκας. «Δύο χρόνια τώρα είμαστε χωρίς παιδίατρο. Δεν έχουμε ούτε ιδιώτη παιδίατρο. Αν αρρωστήσει ένα παιδί σοβαρά πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο. Οι πιο ήπιες παθήσεις αντιμετωπίζονται από το Κέντρο Υγείας του νησιού μας. Κάποιοι γονείς, επίσης, επιλέγουν να πάνε τα παιδιά τους ή στην Αθήνα ή στη Σαντορίνη ή στη Νάξο. Έχουμε βεβαίως ένα καλό Κέντρο Υγείας, έχουμε αγροτικούς γιατρούς, έναν γενικής ιατρικής, ορθοπεδικούς, έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό ωστόσο η ειδικότητα του παιδιάτρου είναι αναγκαία. Είχε προκηρυχθεί η θέση πριν ενάμιση χρόνο αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανένας».

Οικονομικά κίνητρα

«Εμείς ως δημοτική αρχή δίνοντας μεγάλο βάρος στην υγεία των δημοτών μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε, πλέον του μισθού του, 8.000 ευρώ ετησίως, μετρητά, στον γιατρό, που θα καλύψει την θέση, η οποία θα επαναπροκηρυχθεί από το υπουργείο και μάλιστα σε βαθμό Α’ επιμελητή έτσι ώστε ο μισθός του, να είναι υψηλότερος. Παράλληλα έχουμε νοικιάσει 5 σπίτια και τα έχουμε παραχωρήσει στη διοικούσα αρχή του Κέντρου Υγείας ώστε να μένουν και οι αγροτικοί γιατροί που έρχονται στο νησί μας και το προσωπικό του Κέντρου. Στόχος μας είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού να νιώθουν ασφαλείς και να παραμείνουν στο νησί» τονίζει ο κ. Γκίκας.

Κρούσματα covid19

Όσον αφορά την πανδημία ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι: «τον Οκτώβριο αναλογικά με τον πληθυσμό υπήρχαν κρούσματα, τον Νοέμβριο η κατάσταση καλυτέρεψε ωστόσο τώρα εμφανίστηκαν κρούσματα σε μια οικογένεια και γίνεται η ιχνηλάτηση. Σήμερα πραγματοποιήθηκε και αεροκομιδή με super puma, στην ειδική κάψουλα, ενός νέου».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα