back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν συζητήθηκε η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Στην ερχόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου θα θέσει εκ νέου η δημοτική αντιπολίτευση την πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της αστυνομικής επιθέτικότητας κατά την πρόσφατη επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκλήθηκε εκτάκτως για το συγκεκριμένο θέμα, κατόπιν αιτήματος των συνδυασμών Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Ανατροπή στις γειτονιές της Αθήνας το ζήτημα δεν συζητήθηκε τελικά καθώς δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Ειδικότερα, επικαλούμενη σχετικό άρθρο, η Δημοτική Διοίκηση εισηγήθηκε να τεθεί σε ψηφοφορία το κατεπείγον της συζήτησης, γεγονός που προκαλεσε έντονες αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση.

“Καταγγέλλουμε τη διαδικασία. Με αυτό που γίνεται σήμερα αρνείστε στην πλειοψηφία να θέσει έστω κι ένα έκτακτο θέμα. Η δημοκρατία αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα και στη μειοψηφία” δήλωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος και δεσμεύτηκε ότι θα επανακαταθέσει το αίτημα για να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

“Αυτό που διαπράξατε σήμερα είναι η πραξικομπηματική διάλυση του δημοτικού συμβουλίου. Μετατρέπετε μια ολόκληρη παράταξη σε μακρύ χέρι της καταστολής” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

“Συνεχίζετε τον ολοκληρωτικό κατήφορο της κυβέρνησης. Δεν έπρεπε να προχωρήσετε σε ψηφοφορία. Διαλέξατε να παραπληροφορήσετε το Σώμα χρησιμοποιώντας άρθρα που δεν αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο ζήτημα γιατί θέλατε να αποφύγετε την συζήτηση. Δεν αρκείστε στα ΜΑΤ, προχωράτε σε μια προσπάθεια να φιμώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο” υπογράμμισε η Ντίνα Ρέππα, δημοτικός σύμβουλος με την Ανατροπή στις γειτονιές της Αθήνας.

Η πρόταση των πέντε συνδυασμών της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε 16 ψήφους υπέρ έναντι 22 .

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα