back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η δημοτική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με φόντο τις χθεσινές συλλήψεις και προσαγωγές πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. “Η περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, ο αποκλεισμός μέρους της πόλης, οι αθρόες και αυθαίρετες προσαγωγές δεν αποτελούν μέτρα υγειονομικής προστασίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση απέναντι σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού που μόνο ασφάλεια δεν συνεπάγεται για την καθημερινότητα των δημοτών” τονίζει η Ανοιχτή Πόλη.

“Είναι άλλο ένα δείγμα της έντασης καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης που θα εντείνεται όσο εντείνεται η αντίδραση και όσο ξεσηκώνονται αντιδράσεις από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής” δήλωσε η Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας.

“Είναι προφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει αλλάξει επίπεδο. Στην προσπάθεια του Χρυσοχοΐδη, να σβήσει κάθε πράξη αντίστασης από τη μνήμη του λαού μας απαγορεύονται συγκεντρώσεις και συλλαμβάνονται συλλήβδην οι συμμετέχοντες” τονίζει σε δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, για την απερίφραστη καταδίκη των αυταρχικών πολιτικών κυβέρνησης και αστυνομίας

” Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει η αγορά, ενώ κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αντίθετα καλούνται σε ΕΔΕ υγειονομικό προσωπικό γιατί αρρώστησε, την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα” σημειώνει , μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του συνδυασμού “ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι το μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, γιατρός και πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικό, Ρίζος Μιχάλης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, εκπαιδευτικός Κώστας Τουλγαρίδης, οι συνήγοροι στη δίκη της ΧΑ Καμπαγιάννης και Παπαδάκης Κ., δεκάδες μέλη πολιτικών οργανώσεων, εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα