back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νότια Κορέα: 594 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τρεις θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα επιβεβαιώθηκαν 594 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 38.755.

Παράλληλα, τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 552 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,42%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται γύρω στα 600 τις τελευταίες ημέρες και παραμένει τριψήφιος τις τελευταίες 31 ημέρες, από την 8η Νοεμβρίου. Ο μέσος όρος της περασμένης εβδομάδας έφθασε τα 586,1.

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζουν οι κορεατικές αρχές, συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ (212 κρούσματα) και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (146 μολύνσεις). Εξάλλου, 38 περιπτώσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, 349 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τους 29.650 (το 76,51% του συνόλου των μολύνσεων).

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν έδινε εντολή να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται και να γίνεται πιο διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών, καθώς οι αρχές δυσκολεύονται να κάμψουν αυτό που η κυβέρνησή του αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν το 26% του συνόλου των μολύνσεων. Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε έναν μήνα, στο 4%.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα κρούσματα ενδέχεται, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και να φθάσουν ακόμη και τα 900 σε ημερήσια βάση την επόμενη εβδομάδα, φέρνοντας το σύστημα υγείας της ασιατικής χώρας αντιμέτωπο με κατάρρευση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα