back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Είμαι ομοφυλόφιλος και αγωνίζομαι για την ανοχή στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον  μίλησε ανοικτά για την ομοφυλοφιλία του και δεσμεύθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις κοινότητες LGBTQ στην Πολωνία και τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ.  «Είμαι ομοφυλόφιλος, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δηλώνει σε συνέντευξη του στο γαλλικό γκέι περιοδικό Têtu, ο Μπον και υπογραμμίζει  ότι η σεξουαλική επιλογή του «δεν ήταν εμπόδιο» για να γίνει υπουργός.

Η πλήρης συνέντευξη του Γάλλου υπουργού δημοσιεύεται σήμερα, μια ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των 27, κατά την οποία η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Πολωνία και την Ουγγαρία θα αποτελέσουν ζήτημα προς συζήτηση, με αφορμή των βέτο των δυο χωρών στο Ταμείο Αναδιάθρωσης από τον κορονοϊό . Ο νεαρός Γάλλος πολιτικός  στην συνέντευξη του δεσμεύεται ότι στηναρχή του 2021 θα επισκεφθεί μία από τις περιβόητες  ζώνες “LGBT-free” που έχουν εγκαταστήσει ακροδεξιοί δήμαρχοι στην Πολωνία.  “Ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχω μια επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να αγωνιστώ για ανοχή” σημειώνει ο Κλεμάν Μπον και υπόσχεται την υποστήριξη του στις LGBTQ  κοινότητες των χωρών στην ΕΕ .

Και η προκάτοχος του Μπον ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η Αμελί ντε Μοντσαλίν σε άρθρο της στο  POLITICO τον περασμένο  Ιούνιο έγραψε ότι “η Ευρώπη πρέπει να ηγείται του παράδειγμα ανοχης σε όλο τον κόσμο”  και κατήγγειλε τις αυξανόμενες διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ .

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα