back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγγελος Συρίγος: Ζήτημα ζωής και θανάτου να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

 

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να επιμείνουμε να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπάργκο όπλων στην Τουρκία», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
«Οι Τούρκοι δεν πρέπει να πάρουν τα υποβρύχια. Είναι σαν να λέμε ότι η Γερμανία θα έπαιρνε πολεμικό υλικό από την Αμερική παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθεσε ο κ. Συρίγος.

Αναλυτικά:

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

«Μπαίνουμε σε μια διαδικασία σκληρών διαπραγματεύσεων έχοντας κατά νου ότι δεν είναι μοναδικό θέμα διαπραγματεύσεων οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δοθεί εντολή στον αρμόδιο Επίτροπο Ζοζέπ Μπορέλ να ετοιμάσει γραπτό κατάλογο κυρώσεων που θα ενεργοποιείται περίπου αυτομάτως. Ωστόσο, το βασικό θέμα της Συνόδου είναι η Ευρώπη μετά τον κορονοϊό».

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

«Πρέπει να πάρουμε κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να δοθεί εντολή στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Μπορέλ να ετοιμάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά της Τουρκίας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

«Η Γερμανική Προεδρία στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής απέτυχε παταγωδώς. Ξεκίνησε έχοντας ως στόχο, ειδικά για την Τουρκία, να υπάρξει μια νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό, να προετοιμάσει το έδαφος για μια συμφωνία τελωνειακής ενώσεως και έχουμε καταλήξει στη μεγαλύτερη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τότε που έγινε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα