back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Να ασκηθεί βέτο ως προς το κείμενο των συμπερασμάτων εφόσον οι Ευρωπαίοι δεν προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Το ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία θα τεθεί, μεταξύ άλλων,  στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που άρχισε σήμερα.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Αλεξάνδρα Βουδούρη – Αθηνά Κορλίρα, χαρακτήρισε «απογοητευτικά τα προσχέδια των συμπερασμάτων για την Τουρκία και κατώτερα από αυτά που επιδίωκε η χώρα» Εκτίμησε δε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ασκήσει βέτο ως προς το κείμενο των συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει βέτο, ως προς το κείμενο των συμπερασμάτων, εφόσον οι ευρωπαίοι δεν προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Έστω και την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ακόμα και την απειλή βέτο εάν η ΕΕ δεν σταθεί -όχι στο πλευρό της Ελλάδας- αλλά στο πλευρό της διεθνούς νομιμότητας»

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «από το θα υπάρχουν κυρώσεις που θα “δαγκώνουν” του κ. Πέτσα και το ότι η μόνη επιλογή είναι οι ισχυρές κυρώσεις, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, του πρωθυπουργού, φτάσαμε στα δύο τελείως απογοητευτικά κείμενα των συμπερασμάτων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα