back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: «Πράσινο φως» για τον μακροχρόνιο δανεισμό αρχαιοτήτων σε μουσεία του εξωτερικού

Διαβάστε επίσης

Το «πράσινο φως» για το μακροχρόνιο δανεισμό αντικειμένων που ανήκουν σε συλλογές μουσείων, προκειμένου αυτά να εκτεθούν σε μουσεία του εξωτερικού, στο πλαίσιο της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, «άναψε» η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψηφίζοντας απόψε τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για την αναδιοργάνωση και μετονομασία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, θετική ψήφο στη σχετική τροπολογία που προβλέπει ότι το χρονικό διάστημα δανεισμού φθάνει αρχικώς τα 25 έτη, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 25, έδωσαν 179 βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ την καταψήφισαν 120 συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Υπέρ της διάταξης τάχθηκε σε παρέμβασή του, και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη, θα μπορούσε να συμβάλει στην επιστροφή στην χώρα μας των Μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Να σημειωθεί ότι την ομιλία του κ.Παπανδρέου χειροκρότησαν και οι βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα