back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Αράπογλου: Ο ρόλος των αναποφάσιστων είναι σημαντικός και σε κοινωνικά θέματα

Διαβάστε επίσης

Εκτός από τους αρνητές της μάσκας υπάρχουν και οι αρνητές του εμβολίου. Δημοσκόπηση για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ έδωσε την” ταυτότητα” όσων αρνούνται να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τον κορονοϊό. Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, ανέλυσε τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζοντας πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλικία των πολιτών που εμφανίζονται αρνητικοί ως προς το εμβόλιο ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι αναποφάσιστοι.

Όπως εξήγησε ο κ Αράπογλου «υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση -ανάμεσα στο ναι και στο όχι στις νεαρές ηλικίες καθώς το 51% μεταξύ 17-29 ετών έχει δηλώσει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο ή μάλλον όχι, Στις νεαρές ηλικίες λοιπόν περνάει μπροστά το όχι. Στους αρνητές επίσης συγκαταλέγονται και συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι δύσκολη έως πολύ δύσκολη»

Ο κ. Αράπογλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λεγόμενη “γκρίζα ζώνη”, τους αναποφάσιστους. «Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα πληθυσμού, την οποία παρακολουθούμε καθώς έχει μεγάλη σημασία και στους πολιτικούς δείκτες και στους κοινωνικούς – είναι η ομάδα που εμείς αποκαλούμε “γκρίζα ζώνη” της πρόθεσης ψήφου. Αυτοί δηλαδή που δηλώνουν πως δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν ή ό,τι θα ψηφίσουν λευκό, άκυρο ή ό,τι δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν.  Στη γκρίζα ζώνη λοιπόν αυτοί οι οποίοι απαντούν αρνητικά για τον εμβολιασμό, που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, πάλι προσεγγίζει το 50% Έχουμε συνηθίσει να τους παρακολουθούμε γιατί είναι αυτοί που καθορίζουν και το τελικό αποτέλεσμα. Φαίνεται πως και σε κοινωνικά θέματα ο ρόλος τους είναι σημαντικός»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα