back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Save Christmas 2020: Το project που φιλοδοξεί να σώσει τα Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης

Φέτος θα ακούσουμε και θα πούμε τα κάλαντα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας savechristmas.gr.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο, που θα φιλοξενήσει τα κάλαντα από ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά και από γνωστούς καλλιτέχνες. Παράλληλα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας  θα βρουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες γραμμένες αποκλειστικά για το πρότζεκτ Save Christmas 2020, από γνωστούς έλληνες συγγραφείς. Επίσης μέσω των social media της δράσης θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τη δουλειά γνωστών ελλήνων και ξένων σκιτσογράφων.

Η φιλανθρωπική διάσταση του Save Christmas 2020

Όποιος από τους συμμετέχοντες  το επιθυμεί μπορεί  να κάνει μια δωρεά στο Σύλλογο στήριξης παιδιών με καρδιοπάθεια «Η Καρδιά του Παιδιού», προσφέροντας όσα χρήματα μπορεί να διαθέσει.

Η ιδέα

Το πρότζεκτ Save Christmas 2020 είναι μια πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Έρρικας Ρούσσου, η οποία εμπνεύστηκε την όλη ιδέα γιατί φέτος, όπως λέει η ίδια στον Αθήνα 9.84, δεν θα έχουμε τη χαρά να βγούμε  στις γειτονιές με τρίγωνα ή μουσικά όργανα και να σώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Να τα πούμε;

«Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μας στέλνουν στη σελίδα savechristmas.gr ένα βίντεο στο όποιο θα λένε τα κάλαντα ή όποιο άλλο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι επιθυμούν και τους φτιάχνει τη διάθεση» εξηγεί η κα Ρούσσου. «Αυτή την περίοδο  συλλέγουμε τα βίντεο από τον κόσμο κατόπιν όλα τα βίντεο θα ανέβουν στην πλατφόρμα και θα μπορούν να τα δουν όλοι εντελώς δωρεάν. Δεν είμαστε ΜΚΟ, όλο το εγχείρημα δημιουργήθηκε από καρδιάς για να βιώσουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο χαρούμενα γίνεται και να περάσουμε καλά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές θα διατεθούν όλα στο Σύλλογο στήριξης παιδιών με καρδιοπάθεια «Η Καρδιά του Παιδιού». Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί η προσπάθεια «αγκαλιάστηκε» από μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών οι οποίοι εργάζονται αμισθί».

Η συμμετοχή

«Η μέχρι στιγμής συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική» συμπληρώνει η κα Ρούσσου. «Μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολλοί μας στέλνουν τα βίντεο που φτιάχνουν, Επίσης αρκετοί είναι και οι καλλιτέχνες από τη μουσική και θεατρική σκηνή, που θα μας πουν τα κάλαντα, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσουμε σύντομα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα