back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γάλλος τζιχαντιστής συνελήφθη στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν Γάλλο που καταζητείτο από το Παρίσι και είναι ύποπτος ότι ανήκει σε γαλλόφωνη ομάδα τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Ένα πρόσωπο γαλλικής υπηκοότητας συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι τα αρχικά του ονόματος του φερόμενου τζιχαντιστή είναι Σ.Τζ.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο άνδρας αυτός ανήκε στη Φιρκάτουλ Γουράμπα, την ομάδα της οποίας ηγείται ο Γάλλος τζιχαντιστής Ουμάρ Ντιαμπί, άλλως Όμαρ Όμσεν, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έπεισε πολλούς Γάλλους να πάνε στη Συρία.

Ο Ουμάρ Ντιαμπί συνελήφθη τον Αύγουστο στη Συρία από την οργάνωση τζιχαντιστών Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) που ελέγχει τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο Γάλλος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην τουρκοσυριακή μεθόριο προσπάθησε να εισέλθει στην Τουρκία με πλαστή ταυτότητα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Αυτός κρατείται τώρα στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Ρεϊχανλί, στη νοτιοανατολική Τουρκία, διευκρίνισαν οι αρχές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα