back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Πρόταση για διαδικτυακές χριστουγεννιάτικες λειτουργίες

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν έκανε έκκληση στις θρησκευτικές κοινότητες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας διαδικτυακά τις λειτουργίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δυστυχώς, πρέπει επίσης να καταφύγουμε σε τρόπους μείωσης των επαφών στις θρησκευτικές λειτουργίες. Αυτό πρέπει να προετοιμασθεί καλά και να γίνει πραγματικά μόνο ό,τι είναι υπεύθυνο. Ασφαλώς, η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ουσιαστικό θεμελιώδες δικαίωμα και τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια οποιαδήποτε γιορτή», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο ραδιόφωνο Bερολίνου-Bρανδεμβούργου (rbb).

Ο Χέλγκε Μπράουν, αναφερόμενος στις επικρίσεις για έλλειψη σχεδίου, υπερασπίστηκε την ασκηθείσα πολιτική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόσο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων: «Δεν μπορεί να σχεδιάσει κανείς μακροπρόθεσμα πως θα αντιμετωπισθεί μια πανδημία. H κατάσταση αλλάζει κάθε λίγες εβδομάδες και με βάση αυτήν πρέπει οι πολιτικοί να αντιδρούν. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι παραδοσιακά δύο πολύ δύσκολοι μήνες, και όσον αφορά τη γρίπη, οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είναι και τώρα επίσης δύο δύσκολοι μήνες κατά τους οποίους θα χρειαστεί να αντιδράσουμε και βραχυπρόθεσμα», εξήγησε.

«Το θετικό μήνυμα είναι ότι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα ξανά την άνοιξη. Σταδιακά, όλο και περισσότερα εμβόλια θα εγκριθούν και η πανδημία θα χάσει τον φόβο που προκαλεί», κατέληξε ο επικεφαλής της Καγκελαρίας

 

 

Πηγή: rbb, ΑΠΕ-ΜΠΕ, A. Πολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα