back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων

Διαβάστε επίσης

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία στην πλατεία Κοραή, με τη συμμετοχή εργαζομένων σε νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, αλλά και σε χώρους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού και οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική γύρω από την υγεία και τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και σε άλλους τομείς.

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να ψηφίσει έναν σκληρά αντεργατικό και αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2021», ενώ επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει 551 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την υγεία, τη στιγμή που οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά είναι αυξημένες κατά 1,6 δισεκατομμύρια.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης και της νεοσύστατης ομάδας «ΟΔΟΣ», ενώ δεν επιτράπηκε στους διαδηλωτές να κάνουν πορεία μέχρι τη Βουλή. Έτσι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι διαδηλωτές έκαναν παρεμβάσεις μέσω μικροφώνου για τον λόγο της απεργιακής συγκέντρωσης, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα