back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λ. Χριστόπουλος: Άσκηση άνευ προηγουμένου το πρόγραμμα εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε στον αθληνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μία άσκηση που δεν έχει προηγούμενο μεταπολεμικά στην Ελλάδα.

Όπως είπε, θα πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας δύο φορές, συνεπώς πρόκειται για μια τεράστια άσκηση που εμπλέκει όλα τα Υπουργεία, όλο τον κρατικό μηχανισμό και πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει και η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών. “Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με διάφορα ψηφιακά κανάλια αυτή τη διαδικασία, κυρίως μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της οποίας θα μπορεί ο πολίτης να μάθει , όταν είναι γραμμένος σε αυτή, πότε θα είναι τα ραντεβού του για τον εμβολιασμό αλλά και μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία θα είναι μία ειδική πλατφόρμα για το σκοπό αυτό, στην οποία ο πολίτης θα μπορεί να μπει και να αλλάξει τα ραντεβού τα οποία θα έχουν προκαθοριστεί γι’αυτόν» σημείωσε προσθέτοντας «Θέλουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο χωρίς να ζητήσουμε από τον πολίτη κάτι . Να του έχουμε έτοιμη τη διαδικασία και να του την προσφέρουμε και μετά αυτός να την επιβεβαιώσει ή όχι. Νομίζω είναι και αυτό κάτι καινούργιο και καινοτόμο που κάνουμε σαν κράτος σαν δημόσια διοίκηση για μια τέτοια δύσκολη περίσταση».

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν αυτές τις ψηφιακές δεξιότητες, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι θα υπάρχουν άλλα κανάλια εξυπηρέτησης , μέσα από τα φαρμακεία ή από ΚΕΠ, προκειμένου οι πολίτες να πάνε με φυσικό τρόπο να κλείσουν τα ραντεβού τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα