back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λ. Χριστόπουλος: Τεράστια άσκηση που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα η προετοιμασία για τον εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Ως μια τεράστια άσκηση η οποία δεν έχει προηγούμενο μεταπολεμικά στην Ελλάδα και εμπλέκει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού καθώς θα πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας δύο φορές και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών, χαρακτήρισε το project που αφορά στην προετοιμασία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Θέλουμε να λειτουργήσουμε χωρίς να ζητήσουμε κάτι από τον πολίτη αλλά
να του προσφέρουμε έτοιμη τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Επίσης, αναφερόμενος στη δεύτερη μεγάλη ψηφιακή πρόκληση που αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει περίπου 32 δις, το 20% εκ των οποίων θα πάνε σε ψηφιακά έργα μεταξύ των οποίων η ψηφιοποίηση του Δημοσίου, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με διάφορα ψηφιακά κανάλια τη διαδικασία, κυρίως μέσω της άυλης συνταγογράφησης όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν πότε θα είναι τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.
Επίσης, μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, στην οποία θα μπορούν να μπουν και να αλλάξουν τα ραντεβού τα οποία θα έχουν προκαθοριστεί . Θέλουμε να λειτουργήσουμε περισσότερο χωρίς να ζητήσουμε κάτι από τον πολίτη. Να του έχουμε έτοιμη τη διαδικασία, να του την προσφέρουμε και μετά εκείνος να την επιβεβαιώσει ή όχι».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

«Θα υπάρχουν και άλλα κανάλια εξυπηρέτησης, μέσω των φαρμακείων ή των ΚΕΠ προκειμένου οι πολίτες με φυσικό τρόπο να κλείσουν τα ραντεβού τους. Σε κάθε περίπτωση, θα αξιοποιηθεί ο οποιοσδήποτε μηχανισμός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία χωρίς ταλαιπωρία και αποτελεσματικά».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

«Σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή είναι επιτακτική η ανάγκη ενδυνάμωσης του ανθρώπινου παράγοντα. Σε ότι αφορά στο Δημόσιο, έχουμε ήδη σχεδιάσει πολλές ενέργειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης αλλά στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να δημιουργηθούν δράσεις οι οποίες θα ενδυναμώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να μπορέσουν να ενσωματώσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες.
Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα θα πυκνώσουν οι δράσεις σχετικά με την κατάρτιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και του γενικού πληθυσμού καθώς υπάρχουν πλέον και τα εργαλεία χρηματοδότησης».

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟ PROJECT

«Συνομιλούμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να επεξεργαστούμε πως θα γίνει η δόμηση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα γίνει μέσα από μια συνεχή συνεργασία και ενδυνάμωση και των υπηρεσιών προκειμένου να βλέπουμε πως υλοποιούνται τα έργα και τι θετικές επιπτώσεις έχουμε. Θα γίνεται μια ενδελεχής αξιολόγηση όλων των δράσεων και γι αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικές δομές και στο Υπουργείο Οικονομικών».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα