back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το γήπεδο του ΠΑΟ… παρασύρει στην ανάπτυξη τον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Ιδιωτικές επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ θα έρθουν στον Ελαιώνα από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Την αποκάλυψη έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ανέλυσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Μνημόνιο Συναντίληψης που έχει υπογραφεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να κατασκευαστούν τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Βοτανικό και ένα πάρκο 18 στρεμμάτων στους Αμπελόκηπους.

Ο κ. Μπακογιάννης απέκρουσε με επιχειρήματα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την χρησιμότητα του έργου τονίζοντας ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον καθώς είναι μια μεγάλη επένδυση στην Αθήνα η οποία θα «παρασύρει» και άλλες επενδύσεις στην περιοχή του Ελαιώνα που πρέπει να αναβαθμιστεί. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αφού υπογράμμισε ότι το όλο έργο της διπλής ανάπλασης είναι καλά σχεδιασμένο και με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να «κλείσει» η συμφωνία για το γήπεδο του μπάσκετ στην περιοχή.

Ο κ. Μπακογιάννης, απαντώντας στην αντιπολίτευση σχετικά με την αλλαγή των χρήσεων γης στον Ελαιώνα, επισήμανε ότι μια αλλαγή του υπάρχοντος Προεδρικού Διατάγματος θα είναι πράξη αυτοκτονική καθώς θα χρειαστούν άλλα 20 χρόνια για να ωριμάσει το έργο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου, ο κ. Μπακογιάννης είπε στην δημοτική αντιπολίτευση ότι η διπλή ανάπλαση θα συζητηθεί πολλές φορές ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο και την κάλεσε να λειτουργήσει με πνεύμα συνεννόησης, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει επιδείξει από την αρχή πνεύμα συνεργασίας.

Σοβαρά ερωτήματα για την χρηματοδότηση του έργου της Διπλής Ανάπλασης αλλά και για την χρονική στιγμή που επιλέγεται για την υλοποίησή του διατυπώνει , την ίδια ώρα, η δημοτική αντιπολίτευση.
Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη
Η συμμετοχή του Κράτους και του ΔΑ δεν μπορεί να είναι άνευ όρων.  Δεν μπορεί να είναι μια συμμετοχή με δανεικά και αγύριστα. Πρέπει να είναι μια συμμετοχή με εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος” ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: ” Το σχέδιο εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες ή προσπαθεί να τις ενσωματώσει και να τις αλλοιώσει για να γίνει άλλο ένα κερδοφόρο πρότζεκτ για τις τράπεζες και τον εργολάβο; Θα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του ερασιτέχνη ΠΑΟ στις 17/1/2021 ” είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ
“Έχουμε πολύ μεγάλα ερωτηματικά, από αυτά που έχουμε διαβάσει έως σήμερα, για τη φερεγγυότητα των χρηματοδοτήσεων” τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος. ” Με δεδομένο τι έρχεται στο δήμο της Αθήνας λόγω της κρίσης του κορονοϊού, το κόστος είναι μεγάλο σε σχέση με την αβεβαιότητα που υπάρχει για τις ημέρες που έρχονται . Φοβάμαι ότι τα χρήματα θα λείψουν από αλλού, ο ΔΑ θα αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα” σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αθήνα Είσαι Εσύ και πρόσθεσε: “Θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τις λεπτομέριες στις συμφωνίες όλοι μαζί-και λέω όλοι μαζί διότι θα είναι δελεστικό για τον δήμαρχο και την παράταξή του ,να προσπαθήσουν να περάσουν τέτοια πράγματα όπως έκαναν και στον Μεγάλο Περίπατο που έκαναν ζημιά στο κύρος του Δημάρχου”.
Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
“Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός. “Ο φαρισαϊσμός των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΠΑΟ, του κ . Αλαφούζου που, από το πρωί έως το βράδυ, μας μιλάνε για την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον κρατισμό, τη Σοβιετία, στο διά ταύτα έρχεται και λέει “φτιάξε δήμο και Κράτος γήπεδο και δώσε μου το  για 99 χρόνια. Αυτό ειναι πολιτική υποκρισία. Αυτό είναι φαρισαϊσμός των οπαδών της ιδιωτικής οικονομίας,  των επιχειρηματιών που λυμαίνονται μια σειρά τομείς της ελληνικής οικονομίας και παίρνουν κι ένα γήπεδο χωρίς να βάλουν φράγκο”.
Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
“Σε ποιου χρηματοδότηση στηρίζεται; Η Παε Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να αποκτήσει γήπεδο σε δικό της οικόπεδο και με δικά της χρήματα” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.  “Το ότι θα μπει ο ΔΑ στον καινούργιο χορό των μνημονίως  ως εγγυητής- τάχα -της ανάπλασης ενώ μπαίνει σε αυτού του τύπου τον δανεισμό είναι απαράδεκτο. Είναι προτεραιτότητα; Είναι περίοδος μέσα στην κρίση της πανδημίας να πάει ο Δήμος της Αθήνας να φτιάξει ένα γήπεδο και να το δώσει σε μία ανωνυμη εταιρεία;”
Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην ΑΘήνα
“Τα δελτία Τύπου που έχουν δει τη δημοσιότητα είναι πιο αναλυτικά από αυτά που καταδέχεται να πει ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο . Ο ΔΑ θα βρεθεί να δίνει 130 εκ. ευρώ για να κερδοφορήσουν οι πρόεδροι και οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών” υπογράμμισε η Ντίνα Ρέππα.
Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα