back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελβετία: Θύμα του κορoνοϊού ο πρώην πρόεδρος, Φλάβιο Κότι

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Φλάβιο Κότι, ο οποίος υπήρξε επίσης υπουργός Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας του, πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 81 ετών, αφού προσβλήθηκε από την Covid-19.

«Με πολύ μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Φλάβιο Κότι», ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Ιγκνάσιο Κασίς.

Σύμφωνα με μια ιταλόφωνη εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα σε νοσοκομείο του Λοκάρνο όπου νοσηλευόταν «λόγω επιπλοκών του νέου κορονοϊού».

Ο Φλάβιο Κότι είχε σπουδάσει νομικά και ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος του Τιτσίνο. Υπηρέτησε επί 12 χρόνια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από το 1987 μέχρι το 1999 και ανέλαβε πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας δύο φορές, το 1991 και το 1998.

Είναι γνωστός επειδή εργάστηκε για την προσέγγιση της Ελβετίας με τους διεθνείς οργανισμούς, τασσόμενος υπέρ της ένταξής της στον ΟΗΕ και αγωνίστηκε για να παραμείνει η Γενεύη έδρα διαφόρων διεθνών οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα