back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Αγκάθι» η αλιεία στις εμπορικές συνομιλίες του Brexit

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, αλλά η αλιεία συνεχίζει να είναι πρόβλημα, ανέφερε την Παρασκευή, η Κομισιόν.

Υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα για να επιλυθούν στο θέμα αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Τζόνσον: «Δύσκολες» οι διαπραγματεύσεις αλλά η πόρτα συνεχίζει να είναι ανοικτή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες «φαίνονται δύσκολες» και ότι υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να γεφυρωθεί, αλλά παραμένει ανοικτή η πόρτα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Παράλληλα πρόσθεσε: «Η πόρτα είναι ανοικτή, θα συνεχίσουμε να συζητάμε αλλά θα πρέπει να πω ότι τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Υπάρχει μια διαφορά που χρειάζεται να γεφυρωθεί».

Την ίδια ώρα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan ανέφερε ότι η πιθανότητα μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit έχει αυξηθεί στο 70% από το 60%.

«Η αίσθηση μας είναι ότι η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει αυξηθεί από το 60-40 που είχαμε καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα και τώρα την υπολογίζουμε σε 70-30», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ, αναλυτής της JPMorgan, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.

«Κατά την άποψή μας, μπορούν να σχεδιαστούν λύσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, με τις οποίες και οι δύο πλευρές να μπορούν να ζήσουν, ακόμα κι αν η διαδικασία του να φθάσει κανείς σε αυτές είναι δύσκολη».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα