back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα αθηναϊκά σωματεία στον καιρό της πανδημίας – Παρεμβάσεις του ΟΠΑΝΔΑ σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Διαβάστε επίσης

Οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα βρίσκονται σε αναστολή, ως επί το πλείστον, με τις ερασιτεχνικές ομάδες, ειδικά, να μην προπονούνται σε ομαδικό επίπεδο και να βρίσκονται σε αβεβαιότητα για την ετοιμότητα των αθλητών τους μόλις τα πρωταθλήματα ξεκινήσουν και πάλι.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι εγκαταστάσεις στην Αθήνα που είναι υπό την επίβλεψη του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), είναι κλειστές -με εξαίρεση 3 γήπεδα τένις, τα κολυμβητήρια αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία και το στίβο στη Γκράβα- οι αθλητές προπονούνται μόνο ατομικά, και αυτό σε άλση, σε πάρκα και γενικά σε ανοιχτούς χώρους, λαμβάνοντας οδηγίες από τους προπονητές και τις ομάδες τους.

Ένα ζήτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι πόσο χρόνο θα έχουν οι αθλητές να προπονηθούν μαζί με τους συμπαίκτες τους πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων προκειμένου να ανακτήσουν τη φυσική τους κατάσταση και πότε θα έχουν διαθέσιμο χώρο για να προετοιμαστούν ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ετοιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται ανενεργές για μεγάλο διάστημα και, σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΠΑΝΔΑ πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε εγκαταστάσεις στην Αθήνα, οι οποίες είναι υπό την επίβλεψη του.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος παιδικών χαρών και ανοιχτών χώρων, Φώτη Ρουμελιώτη, έχει ήδη γίνει συντήρηση χλωοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ρουφ, στο γήπεδο 11×11 στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο γήπεδο της Κυψέλης. Στο γήπεδο του Ρουφ, επίσης, έχει γίνει επισκευή και πιστοποίηση στο πέταλο και έχουν τοποθετηθεί 600 νέα καθίσματα και 5 νέοι πάγκοι.

Στο ίδιο γήπεδο αναμένεται να αντικατασταθούν άλλα 600 καθίσματα στο πέταλο με καινούργια, να τοποθετηθούν 2 νέοι πάγκοι, να αλλάξει η περίφραξη και να γίνει συντήρηση στους πυλώνες φωτισμού. Στο γήπεδο στην Ακαδημία Πλάτωνος, αύριο το πρωί ο ΟΠΑΝΔΑ πρόκειται να τοποθετήσει 220 νέα καθίσματα, ενώ πλαστικά καθίσματα σύντομα θα τοποθετηθούν στο γήπεδο της Κυψέλης.

Σε 62 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, παράλληλα, γίνονται αλλαγές σε καμένους προβολείς, καθώς επίσης και αλλαγές ή επιδιορθώσεις στις μπασκέτες (στεφάνια, ταμπλό). Έργα συντήρησης γίνονται και σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ.

Από τον ΟΠΑΝΔΑ, τέλος, επισημαίνεται ότι σε συνεργασία με τις ομάδες, τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις όλο αυτό το διάστημα ελέγχονται, καθαρίζονται και φυλάσσονται.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα